17 °c

Özgürlük ve hayaller ülkesine hoş geldiniz!

Los Angeles'ın gözdesi Hollywood’ın bilinenin dışında kalan yüzü sizleri şaşkına çevirecek. Durum artık öyle bir hal aldı ki; kentin her bölgesinde sokakta yaşayan birilerini görme ihtimaliniz çok yüksek.

Güncel Haberi
Özgürlük ve hayaller ülkesine hoş geldiniz!
Özgürlük ve hayaller ülkesine hoş geldiniz!

ABD'nin meşhur Hollywood sokaklarında yaşayan evsizlerin sayısı hızla artıyor. Kentte evsizlerin oranı geçen yıl yüzde 23 yükseldi. Sorun artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldi. Büyümeye devam eden kentin dört bir yanında derme çatma barakalara ve çadırlara rastlamak kaçınılmaz.

Yerde yatan evsizler

Kaldırımları Hollywood yıldızlarının isimleriyle dolu olan Hollywood Bulvarı'nda yürürken; turistler battaniyeleriyle yerde yatan evsizlerin üzerinden atlamak, mağaza sahipleri de idrar kokusundan kurtulmak için sıklıkla dükkânlarının önünü yıkamak zorunda kalıyor.  

 

İnanılmaz artış

 Şehirdeki evsiz sayısı 2016'da 46 bin 874'ti. 2017'de ise 58 bini geçmiş durumda. 18-24 yaş arası gençler evsizler içinde sayıları en fazla artan grup. 18-24 yaş arası evsizlerin sayısı bir yıl içinde yüzde 64 arttı. Evsiz çocukların sayısında da yüzde 41 artış yaşandı. Hollywood Emlak Sahipleri Birliği'nden Kerry Morrison’a göre; bu durumun en önemli nedeni, barınma fiyatlarındaki astronomik artış.

Sıradaki Haber