17 °c

Saldırıyı IŞİD üstlendi

İngiltere'nin Manchester kentindeki terör saldırısıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırganın kimliğinin belli olduğunu ancak ismi açıklamaya hazır olmadığını belirtti. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Güncel Haberi
Saldırıyı IŞİD üstlendi
Saldırıyı IŞİD üstlendi

İngiltere'nin Manchester şehrinde sanatçı Ariana Grande konserinin sonunda patlama oldu. İngiliz polisi patlamada 22 kişinin köldüğünü 59 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralarında olduğu öne sürülüyor. Konserin düzenlendiği Manchester Arena konser salonu yönetimi patlamanın salon dışındaki bir alanda meydana geldiğini bildirdi. 'Çivi bombası'yla intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği açıklandı. ABD'li sanatçı Ariana Grande'nin konserinin bitiminin ardından TSİ 00.35'te gerçekleşen saldırı sonrası tüm salon tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

Rus haber ajansı TASS, Irak basınına dayandırdığı haberinde terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medyadan yayınladığı videoyla Manchestar'daki saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Irak'ta yayım yapan Akbar gazetesi, DEAŞ'ın saldırı bir videoyla üstlendiğini yazdı. Başbakan Theresa May başkanlığında güvenlik komitesi COBRA kısa süre içinde toplanıyor. 

İngiltere Başbakanı Theresa May, çok sayıda kurbanın durumunun ağır olduğunu açıklarken, saldırganın tek başına mı yoksa grup halinde mi hareket ettiğinin henüz belirlenmediğini ifade etti. May, İngiliz polisinin saldırganın kimliğini bildiğini söyledi. 

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BİLİNİYORDU

İngiliz Daily Mail gazetesi, saldırganın konser alanına tramvayla geldiğini yazdı. Dialy Mail, güvenlik kaynaklarının saldırganın kimliğinin daha önceden bildiğini yazdı.. 

Owys663 (Üveys) adlı Twitter kullanıcısı akşam 6.32'de attığı tweet'te, konserin yapıldığı "Manchester Arena" etiketini "DEAŞ" etiketiyle birlikte kullanıp "Tehdidimizi unuttunuz mu? Bu adil bir terör" ifadesini kullandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın sözde bayrağını da paylaşan Owys663'ün bu tweet'i kısa süre sonra kaldırıldı ve kullanıcı profili silindi.

Suriye'deki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun üyesi olan İngiltere, daha önce birkaç kez terör örgütünün tehditlerine hedef olmuştu.

22 Mart 2017'de başkent Londra'da yaşanan terör saldırısında bir DEAŞ sempatizanı aracını insanların içine sürerek 6 kişinin ölümüne neden olmuş, ardından bir polisi bıçaklamaya çalışırken vurularak etkisiz hale getirilmişti. 

Bu arada IŞİD bir bildiri yayınlayarak kanlı saldırıyı üstlendi.

Sıradaki Haber