17 °c

PAÜ Rektörü Prof. Bağ:

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağ, üniversitede inşa edilen bazı binaların masonik simgeler içerdiği iddialarına ilişkin "O şekilleri, o anlamdan kayacak şekilde tedbirler alacağız. L şeklindeki binayı T'ye, başka bir şeye dönüştürerek bu yapıları değiştirmek için gerekli çalışmaları yapacağız." dedi.Prof. Dr. Bağ, üniversite sosyal...

Güncel Haberi
PAÜ Rektörü Prof. Bağ:
PAÜ Rektörü Prof. Bağ:

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr. Hüseyin Bağ, üniversitede inşa edilen bazı binaların masonik simgeler içerdiği iddialarına ilişkin "O şekilleri, o anlamdan kayacak şekilde tedbirler alacağız. L şeklindeki binayı T'ye, başka bir şeye dönüştürerek bu yapıları değiştirmek için gerekli çalışmaları yapacağız." dedi.

Prof. Dr. Bağ, üniversite sosyal tesislerinde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, üniversitede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Rektör Hüseyin Bağcı'nın yerine YÖK tarafından vekaleten atanan Prof. Bağ, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 112'si öğretim üyesi 141 kişinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini aktardı.

Görevden alınan personel sayısı konusunda Tıp Fakültesinin başı çektiğini ama herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, fakülte için belirledikleri 37 kişilik kadronun yakında göreve başlayacağını dile getiren Bağ, eksik olan, gerekli gördükleri birimlere kurum dışından alımların yapılacağını söyledi.

"FETÖ mensupları, 'Bizdensin' diyerek bir kişilik yere üç kişi almış" diyen Bağ, o üç kişi görevden alınsa da herhangi bir eksiklik yaşanmadığını anlattı.

Prof. Bağ, üniversitede FETÖ yapılanması dışında masonik yapılanma da olduğu, üniversitede inşa edilen bazı binaların masonik simgeler içerdiği iddialarına ilişkin soruyu yanıtlarken masonik yapılanma ile FETÖ'nün pek çok yerde işbirliği içerisinde olduğunun basında da sürekli ifade edildiğini belirtti.

Üniversitelerinde de bazı yapılara bakıldığında benzer şekiller olduğunu, bunun inkar edilemeyeceğini dile getiren Bağ, şunları kaydetti:

"Niyetleri neydi bilmiyorum. O şekilleri o anlamdan kayacak şekilde, o anlamları bozacak şekilde tedbirler alacağız. L şeklindeki binayı T'ye, başka bir şeye dönüştürerek bu yapıları değiştirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Üniversitede boğa heykelini ilk gün kaldırtmıştım, ilimizi temsil eden horoz gibi bir şey değil. Bu haber sonrasında artık bunu depoya kaldırdık. Benzeyen şekilleri değiştireceğiz. Bu yapıların bilinçli bir şekilde yapıldığı hakkında bir tespitimiz yok. Ancak tamamlandığında kendisini belirgin bir şekilde gösteren bu sembollerin burada olması bizde kaygı uyandırıyor. Yani neden öyle bir şekil yapılmıştır? Yarım olan proje tamamlandığında o şekli andırdığını biliyoruz. En azından o şekli tamamlamayacak olan, eksik kalan kısımları yapmayacağız. O şekli bozmak için de o L'yi, 1 doların üstündeki oluşacak olan üçgeni, biz şimdi L olarak görüyoruz ama tamamlansa üçgenmiş, üst tarafındaki yapıya baktığımızda da gözü andıracak olan bir yapıyı görüyoruz, ışık saçılmayı andıracak olan yuvarlak bir üst bakışı da görebiliyoruz. Biz o eksik projeyi tamamlamayacağız ve şekli değiştirmek için bir proje geliştireceğiz."

Sıradaki Haber