17 °c

Pes dedirten ceza indirimi!

Ankara'da toplu taşıma aracında bir öğretmene tecavüz edip,yüzüğünü çalan tecavüzcüye yüzüğün imitasyon olması nedeniyle indirim yapıldı.

Güncel Haberi
Pes dedirten ceza indirimi!
Pes dedirten ceza indirimi!

Ankara’da 5 ay önce toplu taşıma aracında tecavüz vakası yaşanmıştı. İbrahim Tuncay, öğretmene tecavüz etmiş, zorla görüntüsünü kaydetmiş ve yüzüğünü çalmıştı. İbrahim Tuncay’a 34 yıl 8 ay hapis cezası veridi. Lakin mahkemenin gerekçeli kararında, tecavüz mağduru öğretmenin yüzüğünün imitasyon olması nedeniyle İbrahim Tuncay’ın cezasında indirime gidildi.

Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, sanık İbrahim Tuncay’ın toplu taşıma aracında tecavüz mağduru öğretmenin boğazını sıkarak tehdit yoluyla tecavüz ettiği vurgulandı. İbrahim Tuncay’ın cep telefonuyla görüntüleri kaydettiği ve mağdurun yüzüğünü de aldığı vurgulandı.

Karara göre, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 17 yıl, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçu nedeniyle 6 yıl, “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan dolayı 4 yıl, “tehdit” suçundan 1 yıl ve “yağma” suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak gasp edilen malın değerinin 20 TL olduğu ortaya çıkınca cezası İbrahim Tuncay’ın cezasında üçte bir oranında indirime gidildi. Tecavüz mağdurunun avukatı Hüsniye Şimşek, tecavüzcüye ceza indirimine itiraz etti. Şimşek, “Zorla alınan yüzüğün maddi değerinin düşük olması indirim sebebidir ancak suçun işleniş biçimi, sanığın kastının yoğunluğu, failin amaç ve saiki ile suçun işlendiği saat dikkate alınarak cezanın üst sınırdan tayin edilmesi gerekmektedir. Yüzüğün değerinden dolayı indirime gidilecek ise de üst sınırdan verilen ceza üzerinden indirim yapılması usul ve yasaya uygun olacağı gibi adalet duygusunun tatmini için de zorunludur” dedi.

Sıradaki Haber