17 °c

Popülizmin gözü kör olsun!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'da genel seçimler öncesi düelloyo çıkan Merkel ve Schulz'un Türkiye hakkında sarf ettikleri sözlere sert tepki gösterdi.

Güncel Haberi
Popülizmin gözü kör olsun!
Popülizmin gözü kör olsun!

Almanya'da genel seçimler yaklaşırken önde gelen iki parti liderinin canlı yayında Türkiye karşıtlığında yarışması hükümetten tepki almaya devam ediyor. 

Slovenya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da gündeminde Alman siyasetçiler vardı.

Umarım bu yoldan dönerler

Çavuşoğlu, Hristiyan Demokrat Parti (CDU) lideri Başbakan Angela Merkel ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Martin Schulz arasında gerçekleşen seçim tartışması programında liderlerin sarfettikleri sözlere tepki gösterdi. 

Yapılan açıklamaların yaklaşan seçimlerle ilgili olduğunu belirten Çavuşoğlu "Almanya'nın bu çizgiye gelmemesi lazımdı. Umarım şu anda tevessül ettikleri yoldan dönerler'' ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

İlişkilerin iyi olması herkesin yararına

"Türkiye ile AB ve Almanya arasındaki ilişkilerin iyi olması herkesin yararınadır. Kötü olması iki tarafın da zararına. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz, Almanya da bu bilinç de olmalı. Türkiye ile ilgili bir fasıl açılsa Almanya'ya ne faydası var? Açılmasa ne faydası var? Popülizmin gözü kör olsun. Avrupa'daki seçimlere bakıldığında varolan sorunları çözmek yerine popülizme kayıyorlar. Birbirleriyle yarış ediyorlar."

Sıradaki Haber