17 °c

"Putin'e o fotoğrafları gösterdim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği Rusya ziyareti dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu. Görüşmenin ayrıntısı hakkında konuşan Erdoğan, "Putin, Suriye'de Kürt devletine olumlu bakmıyor" diye konuştu.

Güncel Haberi
Putine o fotoğrafları gösterdim
"Putin'e o fotoğrafları gösterdim"

Erdoğan-Putin arasında geçen tarihi zirve sonrası iki ülke lideri ortak açıklamalarda bulunmuştu. Soçi ziyaretinden sonra dönüş yolunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Putin, Suriye'de Kürt devletine olumlu bakmıyor. Askerimiz böyle bir şey içinde olamaz ve PKK ve PYD'ye silahlarımız verilemez dedi" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentinden dönüşü uçakta gazetecilere konuştu.

"Elimizde fotoğraflar vardı, Putin'e takdim ettik" diyen Erdoğan, Vladimir Putin'in 'Askerlerimiz böyle bir işin içinde olamaz' dediğini aktardı.

Erdoğan, Suriye'de 'çatışmasızlık bölgesi' şeklinde yeni bir kavram oluştuğunu belirterek, "Çatışmasızlık olursa Suriye işi çözülür" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Astana görüşmelerini çok önemsediğini vurguladı.

Rusya'nın domates ambargosuyla ilgili Erdoğan, "Gerekirse alternatif pazarlar da bulunur. Karar oradaki üreticileri korumak adına" diye konuştu.

Sıradaki Haber