17 °c

Rakka'da görüntülendi şoke etti! Jet yanıt

Sosyal medya DEAŞ'dan kurtarılan Rakka'da Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen kamyonun görüntüleriyle çalkalanıyor.

Güncel Haberi
Rakkada görüntülendi şoke etti! Jet yanıt
Rakka'da görüntülendi şoke etti! Jet yanıt

Suriye'nin Rakka kentinde çekilen görüntülerde üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin logosu bulunan kamyon sosyal medyada büyük tepki çekti. 

DEAŞ'tan kurtarılan Rakka'da Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait araç bulunduğu ileri sürüldü. Sosyal medyada büyük tepki çeken fotoğrafta eski bir kamyonunun üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin logosu görülürken belediyenin resmi internet sitesinden konu ile ilgili açıklama yapıldı:

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

"Bazı internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında belediyemize ait olduğu iddia edilen hurda bir araçla ilgili tamamen gerçeğe aykırı haberler yayınlanmaktadır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklama yapılması uygun görülmüştür: Bu tür kasıtlı ve algı oluşturmaya yönelik haberler ülkemizi karalama çabalarının bir uzantısıdır. Ülkemizi ve şehrimizi illegal örgütlerle irtibatlı gibi gösteren iddialar tamamen asılsızdır.

O LOGO BİZİM DEĞİL

Sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki araç belediyemiz envanterine kayıtlı bir araç değildir. Söz konusu fotoğrafların nerede ve nasıl çekildiği belli olmadığı gibi fotomontaj olma ihtimali de oldukça yüksektir. Zira fotoğraftaki aracın alt ve üst yapısı ile oynanmış ve birbiri ile uyumlu olmadığı rahatlıkla görülmektedir. Araç üzerinde görünen logo belediyemizin kullandığı resmi logosu da değildir.  Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

Sıradaki Haber