17 °c

Ramazan Bayramı için iyi haber geldi!

Ramazan Bayramı'na sayılı gün kala meteorolojiden iyi haber geldi. Günlerdir yaşanan serin hava yerini güneşli sıcak havaya bırakacak.

Güncel Haberi
Ramazan Bayramı için iyi haber geldi!
Ramazan Bayramı için iyi haber geldi!

Ramazan Bayramı için tatil planı yapanlara müjdeli haber geldi. Hava sıcaklığı bugünden itibaren yükselişe geçiyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, düne göre 10 derecelik bir artışla Ramazan Bayramı’nın güneşli geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Kuzeyden gelen yağışlı sistem nedeniyle serin bir haziran ayı yaşandığını kaydeden Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, “Bu sene yaşadığımız haziran ayı, geçen iki seneye göre daha serindi ancak uzun yıllar ortalamasına göre sadece yarım derecelik bir düşüş söz konusu. Haziran ayının bitmesinde daha 10 gün var ve sıcaklık bugünden itibaren artıyor. Haziran ayının sonunda bizi sıcak günler bekliyor. Ramazan Bayramı’nda, dün yaşadığımız sıcaklığa göre en az 10 derece bir sıcaklık artışı ile karşılaşacağız. Açık ve güneşli bir bayram bizi bekliyor” dedi.

Yağışlı sistemin, bugün tamamen Ege’nin iç kesimlerine doğru kayacağını ifade eden Gültekin, “Sıcaklıklar bugün İzmir’de 29 dereceye yükseldi. Çarşamba günü bölgedeki hava daha da açık olacak. Perşembe günü yağışlı sistem tamamen doğuya doğru kayacak. Yağışlı sistem cumadan sonra yurt genelinde etkisini kaybedecek. Ege Bölgesi’nde sıcaklık artmaya devam edecek” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde bölgedeki hava sıcaklığı hakkında bilgi veren Gültekin, “İzmir’de hava sıcaklığı bugünden cumartesi gününe kadar 29 dereceden 35 dereceye, Aydın’da 31 dereceden 38 dereceye, Manisa’da 28 dereceden 37 dereceye, Balıkesir’de 27 dereceden 34 dereceye ve Çanakkale’de 29 dereceden 33 dereceye çıkacak” ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber