17 °c

Reina katliamı iki milyon dolarlık gasp davası ile birleştirildi

İstanbul Ortaköy'de yılbaşı gecesini kana bulayan Reina saldırısı ile İstanbul Yenibosna'daki 2 milyon dolar gibi bir paranın gasp edildiği dava birleştirildi.

Güncel Haberi
Reina katliamı iki milyon dolarlık gasp davası ile birleştirildi
Reina katliamı iki milyon dolarlık gasp davası ile birleştirildi

İstanbul'da yılbaşı gecesini kana bulayan DEAŞ'ın yaptığı saldırı ile yaklaşık 1 yıl önce 2 milyon dolarlık vurgun yapılan gasp davası birleştirildi.

İstanbul Yenibosna'da gerçekleştirilen, 2 milyon dolar gibi bir paranın gasp edildiği dava, Reina saldırısı davası ile birleşti. Davaların birleştirilmesinin gerekçesi, kaçırılan 2 milyon dolar paranın Reina saldırısıyla ilişkili DEAŞ'lı militanlara verildiği tespit edildi.

TV haber muhabiri Emrullah Erdinç, A Haber ekranlarında anlattığı olayı şu şekilde anlattı: Yenibosna'daki gasp olayının ardından ortaya çıkan görüntülerde, parayı kaçıran kişilerin olay yerinde bıraktığı cep telefonunda, Reina saldırganının kullandığı mesajlaşma programını üzerinden yazıştıkları ortaya çıktı. Polis o program üzerinden mesaj atarak Reina saldırganın Zeytinburnu'nda kaldığı evin yakınındaki vakfa ulaştı.

Orada yakalanan şahısın GBT'si kontrol edildiğinde akrabalarının DEAŞ saflarında olduğu belirlendi. Sonuç olarak araştırma tamamlandığında, gasp edilen paranın DEAŞ'ın parası olduğu ortaya çıktı.

O paranında DEAŞ'lı militanlara verildiği ve Türkiye üzerinden ailelerine gönderilmesi için paranın İstanbul'a geldiği ortaya çıkıyor.

Sıradaki Haber