17 °c

Sabiha Gökçen'de kan döküldü!

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İzmit'e karayolu taşımacılığı yapan iki firma çalışanları arasında çıkan yolcu kapma tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda 5 kişi yaralanırken çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Güncel Haberi
Sabiha Gökçende kan döküldü!
Sabiha Gökçen'de kan döküldü!

Sabiha Gökçen Havalimanı gece saatlerinde adeta savaş alanına döndü. İzmit-Adapazarı-Bursa-Yalova’ya taşımacılık yapan iki firma çalışanları arasında yolcu kapma meselesi nedeniyle çıkan gerilim kısa sürede bıçaklı kavgaya döndü. Kavgada 5 kişi bıçaklanarak yaralandı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kavgaya 40 kişi karıştı

Gece 01.30’da meydana gelen olayda iki servis firması çalışanları arasında yolcu kapma meselesi nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma her iki firmadan yaklaşık 40 kişinin karıştığı kavgaya dönüştü. Kavgada her iki taraftan 5 kişi bıçakla yaralandı. Kavgaya ilk önce havalimanı polisleri, havalimanında bekleyen çevik kuvvet polisleri ve özel güvenlik ekipleri müdahale etti. Yaralılar için olay yerine ambulans çağırılırken, polis çok sayıda şüpheliyi de gözaltına aldı. 

'Yasal izinleri yok'

Firmalardan birinin Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Karaalp 7 yıldır Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hizmet verdiklerini ifade ederek, "Son birkaç yıldır Sabiha Gökçen Havalimanı’nda potansiyelin artmasıyla legal olmayan firmalar buralarda taşımacılık yapmaya çalıştılar. Çalışmaya uygun olmayan insanlar buralarda tabiri caizse ’hanutçu’ olarak adlandırılan insanlarla buradan legal olmayan taşımacılık yaparak bir rant elde etmeye çalışıyorlar. Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanına bu zamana kadar böyle şeyler olmadı. Ama son bir yıldır taksicilerle, minibüsçü kavgalarıyla geçiyor. Biz de üzülüyoruz. Biz yasal işimizi yapan bir firmayız. İşimizin başındayız" dedi.

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Sıradaki Haber