17 °c

Sahipsiz hayvanlar için yuva yapıyorlar

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla bir araya gelen gönüllüler, sokak hayvanlarının soğuktan korunması amacıyla hazırladıkları yuvaları farklı noktalara yerleştiriyor.Veteriner Arif Sapmaz, AA muhabirine, sosyal medyada sokak hayvanlarının soğuktan korunması amacıyla yapılan paylaşımların ardından, kendisinin de aralarında bulunduğu...

Güncel Haberi
Sahipsiz hayvanlar için yuva yapıyorlar
Sahipsiz hayvanlar için yuva yapıyorlar

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla bir araya gelen gönüllüler, sokak hayvanlarının soğuktan korunması amacıyla hazırladıkları yuvaları farklı noktalara yerleştiriyor.

Veteriner Arif Sapmaz, AA muhabirine, sosyal medyada sokak hayvanlarının soğuktan korunması amacıyla yapılan paylaşımların ardından, kendisinin de aralarında bulunduğu 7 kişinin bir araya geldiğini söyledi.

Grubun, sokak hayvanlarını beslemeye ve yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışan gönüllülerden oluştuğunu vurgulayan Sapmaz, "Bir araya gelip birlikten kuvvet sağlayarak, daha kapsamlı şekilde sokak hayvanlarına yardımcı olmak istedik. Bu birlikteliğin sonucunda kedi ve köpeklere barınmaları için yuva yapmayı kararlaştırdık." dedi.

Gönüllülerin imkanları dahilinde sağladığı ekonomik katkıyla tahta, strafor, naylon, battaniye gibi malzemeler aldıklarını anlatan Sapmaz, daha sonra hayvanlar için tahtadan yuva yaptıklarını dile getirdi.

Sapmaz, yuvanın dış yüzeyini sert naylonla kaplayarak yağmurdan etkilenmesini önlediklerini, iç yüzeyine yerleştirdikleri straforla da soğuğa karşı yalıtım sağladıklarını anlattı.

İlk etapta hazırladıkları 3 kedi yuvasını ilçedeki farklı noktalara yerleştirdiklerini bildiren Sapmaz, şunları kaydetti:

"Sadece barınak yapmakla kalmıyor, hayvanların gıda ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Yeni yuvaların yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Çevremizden önemli destek almaya başladık, projeye dahil olmak isteyen birçok arkadaşımız var. Bu duyarlılıkla sokak hayvanları için çok sayıda yuva hazırlayacağımıza inanıyoruz. İlerleyen günlerde bir dernek kurup, dernek bünyesinde çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz."

Sıradaki Haber