17 °c

Sarallar “mahkeme” kurup yargılama yapmış

İstanbul Polisi'nin Sarallar olarak bilinen suç örgütüne düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Güncel Haberi
Sarallar “mahkeme” kurup yargılama yapmış
Sarallar “mahkeme” kurup yargılama yapmış

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri, Sultan Selim Saral’ın elebaşı olduğu bir grubu belirledi. Şüphelilere yönelik önceki hafta 18 adrese düzenlenen baskında 14 şüpheli gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler, tehdit, yağma gibi suçlara karıştıkları öne sürüldü. Suç örgütünün alacak verecek konularında ve ekonomik ihtilaflarda devreye girdikleri ve zor kullanarak aracı oldukları iddi edildi. Bu şekilde ekonomik çıkar sağladığı öne sürülen suç örgütü hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı hiçe sayıp, kendilerince mahkeme kurup ceza verme” iddilarının da yöneltildiği belirtildi.

Şüphelilerin Emniyetteki işlemleri dün tamamlandı. Adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 11’i tutuklandı. Üç şüpheli hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.

İstanbul polisinin “Sarallar” olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyon polis kamerası tarafından görüntülendi. Şüphelilerin, bazı mağdurları ‘mahkeme kurup’ kendi yöntemlerince cezalandırdıkları belirtildi.

İSTANBUL EMNİYETİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kamuoyunda Sarallar olarak bilinen silahlı suç örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Silahlı suç örgütü lideri, yöneticileri ile örgüt üzerinde etkin olarak sözü geçen kişilerin işlemiş oldukları suçlar nedeniyle yargılama sürecinde olduklarından dolayı oluşan otorite boşluğunda şebeke içinde S.S.Saral’ın ön plana çıktığı belirtilen açıklamada, “Ticari piyasada ekonomik ihtilaflarla öncülük yaparak haksız ekonomik çıkar sağlanması, 4 kişinin yağmalanması, 4 kişinin tehdit edilmesi, 2 kişinin yağma amaçlı darp edilmesi olaylarını gerçekleştirdikleri ve haksız kazanç elde etmek istedikleri kişileri, Türkiye Cumhuriyeti anayasasını hiçe sayarak kendilerince mahkeme kurup kendi yöntemlerince cezalandırdıkları tespit edilen suç örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik 8 Şubat’ta 18 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendi” denildi.

OPERASYON ANI KAMERADA

Polisin şüphelilere yaptığı operasyon polis kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde özel harekat polislerinin bir daireye girmeleri ve polisin arama yapması yer alıyor. Aramalarda bir silahın bulunması da görüntülere yansıyor.

Sıradaki Haber