17 °c

Sedat Peker hakkında flaş karar!

Sedat Peker, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle 11 yıla hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Güncel Haberi
Sedat Peker hakkında flaş karar!
Sedat Peker hakkında flaş karar!

Sedat Peker'in kendisine ait internet sitesinde yazdığı bir yazıda, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıla hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. 

Anadolu 20’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Sedat Peker katılmazken, müşteki akademisyenler ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. 

"TEHDİDİN SOMUT OLDUĞU AÇIKTIR"
Duruşmada söz alan müşteki akademisyenlerin avukatı Oya Meriç Eyüboğlu, "Sanık Sedat Peker, söz konusu tehdit içerikli sözleri ile imzacı akademisyenleri kast ediyor. Anayasa Mahkemesi kararlarında ırkçı, şiddet yanlısı, şiddeti öven beyanların ifade özgürlüğü kapsamında korunmayacağı belirtilmektedir. İnsanların kanlarında duş almak ibaresi ile vahşi bir cinayet kapsamından bahsettiği açıktır. Dolayısı ile bunun ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir. Tehdidin somut olduğu açıktır” diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi. 

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ"
Bunun üzerine esas hakkında savunma yapan sanık avukatı Turgay Özdoğan, “Müvekkilimiz milliyetçi kişiliğe haiz bir kişidir. Kendisi teröre destek veren kişileri uyarmak amacıyla söz konusu metni ele almıştır. Metnin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Müvekkilim devletin bekasının herkes için önemli olduğunu belirtmek amacıyla metni ele almıştır. Metnin içerisinde yer alan ifadeler ütopik bir kavramdan ibarettir. Gerçek anlamda söylenmiş sözler değildir” diyerek Peker’in beraatini talep etti. 

PEKER HAKKINDA BERAAT KARARI
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Sedat Peker’in üzerine atılı “tehdit” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarının yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi. 

İDDİANAMAEDEN
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, çok sayıda akademisyenin "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" adlı bir bildiri yayınladıkları belirtilirken, Sedat Peker'in kendine ait internet sitesinde yayınladığı yazıda, söz konusu bildiriyi eleştirerek imzacı akademisyenleri tehdit ettiği anlatılmıştı. 

İddianamede, Peker'in "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 
 
 

Sıradaki Haber