17 °c

Serbes kazada alkollü müydü? işte 112 ekibinin ifadesi

Behzat Ç.'nin yazarı Emrah Serbes'in 3 kişinin ölümüne yol açan kazada alkollü olup olmadığına ilişkin yapılan soruşturmada, 112 Acil Servis ekibinin de ifadesine başvuruldu.

Güncel Haberi
Serbes kazada alkollü müydü? işte 112 ekibinin ifadesi
Serbes kazada alkollü müydü? işte 112 ekibinin ifadesi

Torbalı Cumhuriyet Başsacılığı'nın yazar Emrah Serbes'in neden olduğu ölümlü kaza sonrası başlattığı soruşturma devam ediyor.

Bu kapsamda ilgili kurumlardan talep edilen kriminal rapor, deliller ve görgü tanıklarının ifadeleri soruşturma dosyasına ekleniyor.

Emrah Serbes'e ilk müdahaleyi yapan 112 Acil Servisi ekibi görevlilerinin de ifadelerine başvuruldu. Görevlilerden ilki, "Emrah isimli şahsı muayene ederken şahıstan alkol kokusu alıyordum. Bu sırada aracı kimin kullandığını sordum. Bana 'aracı yanımda bulunan arkadaş kullanıyor' dedi. Bu sırada olaya karışan diğer araçlardaki hastaların durumunu sordu. Hatta ölen şahıs olup olmadığını sordu. Ben de 'bir ölen şahıs var ama diğer ekip müdahale ediyor' dedim. Kendisine hastaneye gidip gitmeyeceğini sordum. O da gitmek istemediğini beyan etti." ifadelerini kullandı.

Alkol kullanmış gibiydi

Ambulansta görevli bir başka personel de tanık olarak verdiği ifadesinde, Serbes ile olay yerinde karşılaştığını, bitkin göründüğünü, kendinde olmadığını, konuşmasından ve hareketlerinden ayakta duramaz vaziyette ve alkol kullanmış gibi olduğunun anlaşıldığını vurguladı. 112 Acil Servis çalışanı, kaza yapan otomobili kullandığını söyleyen Doğru'nun kendisine, "150-160 kilometre hızla gidiyorduk. Sollamaya çıktım, havanın yağışlı olmasından dolayı öndeki beyaz renkli araca arkadan çarptım." dediğini aktardı. 

Araçta yarısı dolu viski şişesi vardı

Otoyol Bakım İşletme Şefliği'nde çalışan bir görevli de kaza sonrası otoyolda gerekli güvenliği aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:  "Kaza saatinde karanlık olan hava Emrah Serbes'e ait aracın çekici tarafından kaldırıldığı sırada aydınlanmaya başlamıştı. Otomobil çekiciye yüklenirken altında bir adet yarısı dolu viski şişesinin olduğu ortaya çıktı. Aracı çekiciye yükleyen kişi şişeyi eline aldı. Bu şahıs şişeyi bize doğru göstererek, 'Bu şişeyi buldum, atıyorum' dedi. Şişeyi olduğu yere bıraktı. O sırada çevremizde polis ekipleri vardı ancak kurtarıcının şişeyi polislere gösterip göstermediğini görmedim." 

3 kişi hayatını kaybetmişti

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik kaza yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti. 

Sıradaki Haber