17 °c

SGK sınavında referandum soruldu iddiası

İddiaya göre SGK'nın müdürlük için yaptığı sözlü sınavda adaylara '15 Temmuz’da neredeydiniz?', 'Referandum hakkında ne düşünüyorsunuz?' gibi sorular yöneltildi. Yine iddiaya göre kazanan 171 kişi hükümete yakın bir sendika olan Memur-Sen üyesi.

Güncel Haberi
SGK sınavında referandum soruldu iddiası
SGK sınavında referandum soruldu iddiası

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 21 Ocak’ta Ankara’da yapılan‘Görevde Yükselme Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcılığı’ sınavını kazanan adaylara sözlü sınavda sorulan soruları gündeme getirdi.

‘Cumhurbaşkanı tek adam olur mu?
Biçer, adaylara, “Referandum hakkında ne düşünüyorsunuz?”, “Darbe hakkında ne düşünüyorsunuz?”, “15 Temmuz’da neredeydiniz?”,“Cumhurbaşkanı seçilirse tek adam olur mu olmaz mı?”,“Makyevelli kimdir, felsefesi nedir?” gibi soruların yöneltildiğini belirtti. 

Memur-Sen'e üye isimler

Biçer'in gündeme getirdiği sınavda müdür yardımcılığına 300 kişi başvurdu, 88'i yazılı sınavı kazandı. 47'si de sözlüyü kazandı. Kazananların tümü de Memur-Sen üyesi çıktı. Müdürlük sınavına ise bin 200 kişi başvurdu. 300'ü yazılıyı kazanırken, 125'i de sözlüyü kazandı. Kazananların da 124'ü Memur-Sen üyesi çıktı.

Bazı mülakatlara SGK başkanı da girmiş
Bazı mülakatlara SGK Başkanı Selim Bağlı’nın doğrudan girip “Sen başkan olsan, benim yerimde olsan ne yapardın?”diye sorduğu kaydedilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Biçer, “Sözde adalet temsilcilerinin adaletsiz uygulamalarına sessiz kalmayacağız. Her adımlarında sahtekarlık olan bu insanlar gün gelecek yargı önünde de hesap verecek” dedi.

Sıradaki Haber