17 °c

Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 5 işçiyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için AFAD koordinesinde başlatılan çalışmalar 11 gündür aralıksız sürüyor. Bugün cesedi çıkarılan bir işçi ile toprak altından çıkarılanların...

Güncel Haberi
Siirt'teki maden faciası
Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 5 işçiyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için AFAD koordinesinde başlatılan çalışmalar 11 gündür aralıksız sürüyor. Bugün cesedi çıkarılan bir işçi ile toprak altından çıkarılanların sayısı 11'e yükselirken, enkaz altında hala 5 işçi bulunuyor.

Sabahki çalışmada çıkarılarak Siirt Devlet Hastanesine götürülen işçinin cenazesi, burada yapılacak otopsinin ardından ailesine teslim edilecek.

AFAD ekipleri, arama çalışmalarında "drone" da kullanıyor.

Bu arada, yakınları toprak altında olan vatandaşların endişeli bekleyişi sürüyor. İşçi yakınlarından bazıları beraberinde getirdikleri dürbünle çalışmaları izliyor.

- Eşi 10 gün sonra doğum yapacak

Toprak altında kalan 2 çocuk babası işçi 29 yaşındaki Yavuz Yıldız'ın hamile eşinin 10 sonra doğum yapacağı belirtildi.

Yıldız'ın kuzeni Salih Ezer, AA muhabirine, toprak altında kalan Yıldız için İstanbul'dan geldiğini belirterek, yaklaşık 20 yakını ile kurtarma çalışmalarını izlediklerini söyledi.

Yavuz Yıldız'ın ocakta şoför olarak asgari ücretle çalıştığını dile getiren Ezer, "Evli ve 2 çocuğu var, 10 gün sonra da eşi üçüncü çocuğunu dünyaya getirecek. 11'nci güne girdik. Allah'tan umut kesilmez ama sağ çıkmasını beklemiyoruz. Bu görüntüye göre sağ çıkamaz." dedi.

- "Bir umut bekliyoruz"

Enkaz altındaki şoför Mahmut Batumak'ın (27) yakını Mehmet Batumak ise 7, 4 ve 2 yaşında 3 çocuğu olan Batumak'ın yaklaşık 4 yıldır aynı şirkete çalıştığını kaydetti.

Heyelanın yaşandığı günden bu yana Vali Mustafa Tutulmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın kendileriyle yakından ilgilendiğini vurgulayan Batumak, "Allah devletimizden razı olsun. Bir umut bekliyoruz. Sağ çıkmasını bekliyoruz ama onun sağ çıkmaması bile bizim için bir teselli olacaktır." ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber