17 °c

Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan 16 işçiden 14'ünün cenazelerine ulaşılırken, işçilerden İbrahim Kılınç ve Halil Başer için Siirt Valiliği, AFAD, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri...

Güncel Haberi
Siirt'teki maden faciası
Siirt'teki maden faciası

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.

Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan 16 işçiden 14'ünün cenazelerine ulaşılırken, işçilerden İbrahim Kılınç ve Halil Başer için Siirt Valiliği, AFAD, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri koordinesinde Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldak'tan gelen AFAD, Kızılay, UMKE, Türkiye Kömür İşletmeleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, TPAO, DEDAŞ, Türk Telekom, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Park Elektrik görevlileri, iş makineleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının arama-kurtarma köpeklerinin de destek verdiği çalışmalar sürüyor.

Çalışmalara zaman zaman yağış nedeniyle ara veriliyor.

AFAD ekipleri, kriz merkezinde enkaz altındaki işçilerin yakınlarına çalışmalar hakkında bilgi veriyor, ayrıca ailelere psiko-sosyal destek sağlanıyor. Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırda çay ve çorba ikram ediliyor.

Bazı işçi yakınları, çalışmaları dürbünle izliyor.

"Drone"ların da kullanıldığı çalışmalarda çıkarılan hafriyat kamyonlarla taşınıyor.

- Vali Tutulmaz, çalışmaları izledi

Vali Mustafa Tutulmaz, çalışmaların devam ettiği alana gelerek yetkililerden bilgi aldı, toprak altındaki işçilerin yakınlarıyla görüştü.

Tutulmaz, göçük altındaki 2 işçinin kurtarılmasına yönelik çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.

Sıradaki Haber