17 °c

Şok! O görüşme ikinci kez ertelendi

Resmi temaslarda bulunmak ABD'ye hareket eden Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yapacağı görüşme ertelendi.

Güncel Haberi
Şok! O görüşme ikinci kez ertelendi
Şok! O görüşme ikinci kez ertelendi

Başbakanlık yetkilileri, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Başbakan Binali Yıldırım arasında bu akşam gerçekleştirilmesi planlanan görüşmenin 9 Kasım'a ertelendiğini duyurdu. 

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Yıldırım'ın programına ilişkin şu bilgilere ulaştı.

TÖRENE KATILACAK

Yıldırım-Pence görüşmesi için önce 8 Kasım tarihi belirlendi, Amerikan tarafı 6 Kasım akşam saatlerinde görüşmenin 8 Kasım'da yapılamayacağını, çünkü Asya gezisinde bulunan Başkan Donald Trump'ın Pence'den Teksas'ta 26 kişinin öldürüldüğü kilise saldırısı için aynı tarihte düzenlenecek törende kendisini temsil etmesini istediğini söyledi.

Bunun üzerine Yıldırım Washington programını ve uçağının hareket saatini öne çekerek bu sabah saatlerinde hareket etmeye karar verdi. Böylelikle, aradaki 8 saat zaman farkı ve 12 saat yolculuktan sonra Washington saatiyle 7 Kasım akşamı Pence ile görüşülecekti. 

'ACELEYE GETİRMEYELİM'

Ancak Amerika'nın tarafı 7 Kasım sabahı, Yıldırım'ın uçağı Esenboğa Havaalanı'ndan hareket etmeden kısa süre önce yeniden Yıldırım'ın kalemiyle temas kurdu. Görüşmeyi aceleye getirmek istemediklerini, Teksas'tan dönüşte yapmanın mümkün olup olmadığını sordular.

Diplomatik kanallar üzerinden yapılan müzakereler sonunda Yıldırım ve Pence görüşmenin 9 Kasım sabah saatlerinde Beyaz Saray'da yapılması üzerinde mutabık kaldı.

Sıradaki Haber