17 °c

Sokağa çıkmaya korkuyorlar

Manisa’nın merkez ilçesi Yunusemre’nin Yeni Mahalle’sinde bulunan 10 metruk binalar, madde bağımlıları tarafından mesken tutuldu. Sokağa çıkmaya korkan mahalleli, yetkililerden bir çözüm bekliyor.

Güncel Haberi
Sokağa çıkmaya korkuyorlar
Sokağa çıkmaya korkuyorlar

Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle’de 10 metruk bina, mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Özellikle akşam bu yapılarda içki içildiği, madde bağımlılarının ise binaları mesken tuttuğunu söyleyen halk, geceleri dışarıya çıkmadıklarından şikayet etti. Başlarına bir şey gelebileceği korkusundan dolayı çocuklarını dahi dışarı salmayan aileler, yetkililerden evlerin yıkılmasını istedi.

KORKUYORLAR

Metruk binalara giren ve çıkanların belli olmadığını ifade eden mahalle sakinlerinden evli ve 2 çocuk annesi ev hanımı 53 yaşındaki Hediye Kara, "Durumumuzu görüyorsunuz. Pisliğin içinde oturuyoruz. İti, uğursuzu her gün içmeye geliyorlar. Akşamları buralara girip içki içiyorlar. Çocukları sokağa salıp yalnız oynatamıyoruz. Çocuğun arkasında gezmek zorundayız" diye konuştu.

Bir diğer mahalle sakini evli ve 2 çocuk annesi ev hanımı 50 yaşındaki Hanım Deneri ise, yetkilere çözüm noktasında çağrıda bulundu. Deneri, "Metruk evlerde içkiciler, esrar satanlar ve baliciler bulunuyor. Gece dışarı çıkamıyoruz. Gelinim sokağa çıkmaya korkuyor. Bu evlerde çok pislikler dönüyor. Ekmek almaya bile gidemiyoruz. Yetkililerimiz gelsinler biran önce bir çözüm yolu bulsunlar. Çocuğumu sokağa çıkamıyorum. Çıkardığımız zaman arkasından gitmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"TÜM MAHALLE ŞİKAYETÇİ"

Polisten destek isteyen Yeni Mahalle Muhtarı evli ve 2 çocuk babası 47 yaşındaki Hüseyin Özdemir ise "Yeni mahalledeki bu şekildeki metruk binaların biran önce yetkililerden bekliyoruz. Mahallenin biran önce imara açılarak, bu şekildeki evlerden kurtulmak istiyoruz. Buralarda esrarından, balicisine kadar her türlü pislikler dönüyor. Bütün mahalle sakinlerimiz şikayetçi. Biran önce yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Polisimizin de desteği ile buraların kontrol altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Sıradaki Haber