17 °c

Sözleşmeli imam alımları başladı! Tıkla başvur!

Sözleşmeli imam alımı başvurularının nasıl yapılacağı binlerce vatandaş tarafından merak konusu olmaya devam ediyor... Peki, Sözleşmeli imam alımı başvuruları nasıl yapılacak?

Güncel Haberi
Sözleşmeli imam alımları başladı! Tıkla başvur!
Sözleşmeli imam alımları başladı! Tıkla başvur!

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli imam alımı için yapacağına dair ilan yayımladı. Türkiye genelinde açık olan kadrolara 415 sözleşmeli imam alımı yapacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sitesi üzerinden bir ilan yayımladı. İşte, lise, önlisans ve lisans alanlarından yapılacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli imam alımı başvurusu hakkında detaylı bilgiler

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

1. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 21/04/2017 (08:00) – 28/04/2017 (16:30) tarihlerinde https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/​ adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2017-I) e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.


BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

2. İl müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın e-başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra aktivasyon işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların aktivasyon işlemi yapılmayacaktır.

3. Başkanlığımız https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/​ adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurmayan veya il müftülüklerinde aktivasyon işlemini yaptırmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.

4. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

5. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

6. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

3. İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

4. Halen Başkanlığımız teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,

5. Lisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP124; Önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP123; Ortaöğretim mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak,

6. İmam hatip olarak görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

 

Sıradaki Haber