17 °c

SPA hırsızlarına operasyon

İSTANBUL (AA) - İstanbul’da masaj yaptırma bahanesiyle 5 yıldızlı otellerin SPA merkezlerine giderek, soyunma odalarındaki kabinleri soydukları iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, M.T. polise başvurarak Beşiktaş’ta spor yaparken dolabının soyulduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık...

Güncel Haberi
SPA hırsızlarına operasyon
SPA hırsızlarına operasyon

İSTANBUL (AA) - İstanbul’da masaj yaptırma bahanesiyle 5 yıldızlı otellerin SPA merkezlerine giderek, soyunma odalarındaki kabinleri soydukları iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, M.T. polise başvurarak Beşiktaş’ta spor yaparken dolabının soyulduğunu söyleyerek şikayetçi oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olayını araştırırken 5 yıldızlı otellerin SPA ve spor salonlarından da hırsızlık şikayetleri gelmeye başlayınca, olayın gerçekleştiği mekanlarda güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

Hırsızlık yaptığı iddia edilen şüpheliler belirlenirken, şahısların sahte kimlikle masaj yaptırma bahanesiyle SPA merkezlerine girdikleri, içeri girdikten sonra müşterilerin dolaplarını açıp kaparken kullandıkları şifreleri öğrenerek bu yöntemle mağdurların dolaplarını soydukları öğrenildi.

Benzer şekilde spor merkezlerinden de hırsızlık yapıldığı iddiaları üzerine Afyon, Bolu, Uşak, Yalova ve Nevşehir’de bulunan otellerin SPA merkezleri ve spor salonlarından da hırsızlık yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

Ekipler, operasyon kapsamında aralarında pahalı saatlerin de bulunduğu çalıntı malların satışına aracılık yaptığı ve hırsızlığı gerçekleştirdiği ileri sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin evinde yapılan aramada piyasa değeri 25-30 bin lira arasında değişen çok sayıda saat ile 6 bin 500 dolar ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan şüphelilerden S.S (35) ile A.Ö'nün (28) hırsızlıktan suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.S ve A.Ö tutuklanırken, satışa aracılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan T.K. ve D.Y. ise savcılıktan serbest kaldı.

Sıradaki Haber