17 °c

Star Gazetesi öyle bir hata yaptı ki...

Star Gazetesi bir kez daha kaş yapalım derken göz çıkarttı. Gazete sür manşette Abdürrahim Karakoç'a ait bir şiirin dizelerini Necip Fazıl Kısakürek'in imzasıyla yayınladı.

Güncel Haberi
Star Gazetesi öyle bir hata yaptı ki...
Star Gazetesi öyle bir hata yaptı ki...

Star gazetesinin Necip Fazıl Kısakürek'le ilgili yaptığı büyük hata sosyal medyada tepki çekti. Kısakürek'in torunları da Star Gazetesi'ne  twitter üzerinden sert eleştiriler yöneltti. 

Sputnik'in haberine göre; Star gazetesinin cuma günü Necip Fazıl Ödülleri'ni 'Üstad'a Saygı Gecesi' başlığıyla duyurduğu sürmanşetinde Abdürrahim Karakoç'a ait bir şiirin dizelerini Necip Fazıl Kısakürek'in imzasıyla vermesi sosyal medyada büyük tepki çekti.


Gazetenin Karakoç'a ait ''Ya İslam'la yükselir, ya inkarla çürürsün, bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün…'' dizelerinin altına Necip Fazıl'ın imzasını atmasına şairin torunu da tepki gösterdi.


Şeyma Kısakürek Twitter hesabında hemen tüm tepki paylaşımlarını retweet ederken Türkiye Yazarlar Birliği'nin açıklamasını da paylaştı. Açıklamada ''Hele STAR Gazetesinin 15 Aralık 2017 günkü nüshasının manşetindeki ''Üstad'a Saygı Gecesi''nin yanındaki ''Ya İslam'la yükselir, ya inkarla çürürsün, bu yol mezarda bitmiyor, gittiğinde görürsün..'' sözünün bile Üstad'a ait olmadığını bilemeyecek kadar cahil, kopyacı, kaba ve ölçü/edep yoksunluğuna ne demeli?'' ifadeleri yer aldı.


Sıradaki Haber