17 °c

Suriyeli sığınmacının çizimleri Makedonya'da sergilendi

KALKANDELEN (AA) - Suriyeli sığınmacı Shergo Musa'nın, evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların umuda yolculuklarında çektiği zorlukları anlatan çizimlerin yer aldığı "Acının Gölgesi" isimli sergi, Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde açıldı.Merhamet Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen sergide, Suriyeli sığınmacı Musa'nın 30 çizimi yer alıyor.Umuda yolculuğa...

Güncel Haberi
Suriyeli sığınmacının çizimleri Makedonya'da sergilendi
Suriyeli sığınmacının çizimleri Makedonya'da sergilendi

KALKANDELEN (AA) - Suriyeli sığınmacı Shergo Musa'nın, evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların umuda yolculuklarında çektiği zorlukları anlatan çizimlerin yer aldığı "Acının Gölgesi" isimli sergi, Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde açıldı.

Merhamet Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen sergide, Suriyeli sığınmacı Musa'nın 30 çizimi yer alıyor.

Umuda yolculuğa birlikte çıktığı ailesiyle 9 aydır Gevgeli şehrindeki sığınmacı kampında kaldığını ve çizimlerini de burada kaldığı süre içinde yaptığını anlatan Musa, sergi vesilesiyle ilk kez "sığınmacı hapishanesi" olarak nitelendirdiği Gevgeli'deki kampın dışına çıktığını söyledi.

Halepli olduğunu belirten Musa, Türkiye ve Yunanistan üzerinden bir aylık bir süre zarfında Makedonya'ya ulaştığını ancak Balkan rotasının kapatılmasıyla burada kaldığını ifade etti.

Tek isteğinin ailesine daha iyi bir gelecek sunmak olduğunu dile getiren Musa, "Sorun şu ki biz burada hapishanedeymiş gibi yaşıyoruz. 9 ay sonra ilk kez dışarı çıkıyoruz, topluma karışıyoruz. Ben konuşmayı pek bilmem ama çizmeyi biliyorum. Çizimlerim aracılığıyla duygularımı ifade edebiliyor, beynimi rahatlatıyorum." dedi.

En çok ilgi gören çizimlerinin birinde içinde sığınmacının bulunduğu soğuk bir çadırın, diğerinde de içinde ateşin bulunduğu bir AB çadırının olduğunu aktaran Musa, "Bu çizimde, yöneticilerin bizimle kış vaktinde bizi soğuk kamplara hapsederek nasıl oynadıklarını anlatıyorum. Karşısında ise evlerinde sıcak yaşayan ve bizim nasıl hayatta kalacağımızı izleyen AB var." diye konuştu.

"Acının Gölgesi" isimli sergi, Musa'nın kamp dışına çıkmasına izin verilmediği için sadece bir gün açık kaldı. Kızılhaç'ın yardımıyla Kalkandelen'e getirilen Musa, birkaç saat sonra çizimleri ile birlikte Gevgeli'ye götürüldü.

Sıradaki Haber