17 °c

Suriyeliler ülkelerine dönüyor!

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden bayram için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu.

Güncel Haberi
Suriyeliler ülkelerine dönüyor!
Suriyeliler ülkelerine dönüyor!

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeli sığınmacıların, Gaziantep'in Karkamış Kara Hudut Kapısı'ndan çıkışları devam ediyor.Bayramı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile güvenli hale getirilen Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve Bab gibi bölgelerdeki yakınlarının yanında geçirmek isteyen sığınmacılar için dün itibariyle geçiş işlemleri başladı.

32 BİN SURİYELİ GİTTİ

Şu ana kadar bayram için giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu. Suriyelilerin ülkelerindeki yakınları için aldıkları hediyeleri taşımakta zorluk çektikleri gözlenirken, 0-15 yaş aralığındaki çocukların eksik aşıları da sağlık görevlileri tarafından yapılıyor. İşlemleri tamamlanan Suriyeliler tahsis edilen otobüslerle Suriye’ye gidiyor.

"www.suriyebayramizni.com" internet adresinden randevu işlemlerini tamamlayan Suriyeliler, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki kontrollerin ardından, birkaç dakika içerisinde işlemlerini tamamlayarak ülkelerine geçiş yaptı.

Sıradaki Haber