17 °c

Suudi Arabistan'da şok gelişme ! Kral üst düzey yetkilileri görevden aldı!

Suudi Arabistan'da üst düzey yetkililer görevden alındı. Kararnameyi Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz imzaladı.

Güncel Haberi
Suudi Arabistanda şok gelişme ! Kral üst düzey yetkilileri görevden aldı!
Suudi Arabistan'da şok gelişme ! Kral üst düzey yetkilileri görevden aldı!

Suudi Arabistan'da diplomasiyle ilgili şok kararlar alındı. Bir çok üst düzey yetkilinin görevlerine son verilirken, yerlerine yenilerini atayan kararname yayınlandı.

Suudi Arabistan'da, ülkenin Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve bazı bakanlar görevden alındı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından  imzalanan, ülkenin Washington Büyükelçisi, İstihbarat Başkan Yardımcısı, Kara  Kuvvetleri Komutanı ve bazı bakanların görevlerinden alınarak, yerlerine yeni  atamaların yapıldığı 40'tan fazla kraliyet kararnamesi yayımladı. 

Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral Selman'ın iki  oğlu, yeni kararnameyle üst düzey görevlere atandı. Suudi Arabistan'ın Washington  Büyükelçisi Abdullah bin Faysal görevinden alınarak yerine Emir Halid bin Selman  bin Abdulaziz getirildi. Emir Abdulaziz bin Selman ise Enerjiden Sorumlu Devlet  Bakanı olarak atandı.

Geçen yıl eylülde ekonomik krizden dolayı   askıya alınan sosyal hak  ve ek ödemeler de kraliyet emirleriyle geri getirildi. Ayrıca Yemen'deki Husilere  yönelik savaşta görev yapan askeri ve güvenlik personeline iki maaş ikramiye  ödenmesi kararlaştırıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Aid bin Avad bin Aid Eş-Şelevi  görevinden alınarak Savunma Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Görev süresi dolan  İstihbarat Başkan Yardımcısının yerine ise Koalisyon Sözcüsü Ahmed Hasan Asiri  getirildi.

Ülkede Güvenlik Konseyinin kurulması ve başkanlığına da Muhammed  Gafili'nin getirilmesine, Sosyal İşler Bakanı Halid bin Abdullah'ın görevden  alınarak hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Suudi Arabistan protokolünde önemli yere sahip Kültür ve Enformasyon  Bakanı Adil Tureyfi görevinden alınarak, yerine Avad bin Salih el-Avad atandı.

Öte yandan, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Bakanlar Kurulu  Genel Sekreterliği, Yatırım Genel Sekreterliği, Meteoroloji ve Çevre Güvenliği  Genel Sekreterliği, Gümrük Genel Müdürlüğü, Belediyeler Bakanlığı ile birlikte  birçok emirliğe "emirlik yardımcısı" statüsünde atama gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan'da Kraliyet Divanı tarafından ilan edilen kararlar,  yayımlanma tarihinden itibaren yürürlüğe giriyor.

Sıradaki Haber