17 °c

Tabutta kaçmıştı, firar bölmesi çıktı!

FETÖ'nün karakutusu firari İbrahim Faruk Bayındır’ın şirketinde kaçmak için yaptırdığı gizli bir bölme olduğu ortaya çıktı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce açığa çıkarılan bu bölme güvenlik zaafı olarak kayıtlara geçti.

Güncel Haberi
Tabutta kaçmıştı, firar bölmesi çıktı!
Tabutta kaçmıştı, firar bölmesi çıktı!

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından tabut içinde saklanarak yurt dışına kaçan İbrahim Faruk Bayındır’ın, şirketinde şok gerçek ortaya çıktı. 

Sabah'ın haberine göre, darbe girişiminden sonra Atatürk Havalimanı Tarkim hangarından, özel uçakla tabut içine saklanarak kaçan Bayındır'ın, şirketinin binasında gizli firar bölmesi olduğu belirlendi. Bayındır'ın, Atatürk Havalimanı'nda ihale sözleşmesine aykırı biçimde inşa ettiği kaçak yapıdaki gizli bölme, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Teftiş Kurulu'nca açığa çıkarıldı.

'CİDDİ GÜVENLİK ZAAFI'

23 Eylül 2016 tarihli Teftiş Kurulu raporuna göre, kaçak yapıda kara bölümünden hava bölümüne geçiş sağlayan bir bölme bulunuyor. Raporda "idari binanın kara tarafında bulunan kuranglezlerinden (Binaların zemin alt katlarında doğal ışık ve havalandırma sağlamak için yapılan üstü ızgaralı bölüm) kolayca girilerek hava tarafına kontrolsüz bir şekilde geçilebileceği ve bunun ciddi bir güvenlik zaafı" olduğu vurgulanıyor.

PROJEYE AYKIRI İMALAT

Kaçak binanın bulunduğu sivil havacılık bölümünün E girişinde, Tarkim'e kiralanan alanda projeye aykırı imalatlar tespit edildi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Başmüfettiş Erdinç Kahraman ve Tolga Avşar tarafından hazırlanan soruşturma raporu, MHP'lilere kaset kumpası ve Haydar Meriç suikastında kilit konuma sahip İbrahim Faruk Bayındır'ın genel müdürü olduğu Tarkim Uçak Bakım ve Onarım Havacılık Anonim Şirketi hakkındaki hususların incelenmesi ve soruşturulması başlığını taşıyor. Raporda Tarkim'e metrekaresi 8.64 TL'den 5 yıllığına tahsis edilen hangar mahallinde, 5 katlı kaçak bir bina yapıldığı tespiti yer aldı. Raporda ihaleye katılma şartlarında katlı bina yapılacağına dair bir hüküm bulunmamasına rağmen Tarkim'e tahsis edilen 5 bin 920 metrekarelik arazi üzerine yapılan 5 katlı bina ile 364.31 m2'lik arazi için tahakkuk ettirilecek kira ücretinin tahsiline dair yapılacak işlemle ilgili, Teftiş Kurulu'nun görüşünün sorulduğu belirtildi. Teftiş Kurulu, kira sözleşmesinin resen iptali yönünde kanaat bildirdi.

Sıradaki Haber