17 °c

Tadı damakta kalıyor! Tescillenecek

Şanlıurfa'da üç öğün sevilerek tüketilen 'ciğer kebabı'na coğrafi işaret belgesi alınacak.

Güncel Haberi
Tadı damakta kalıyor! Tescillenecek
Tadı damakta kalıyor! Tescillenecek

Kendine özgü mutfağıyla tadı damakta bırakan Şanlıurfa'da 'Urfa biberi, çiğ köfte, ekşili, Birecik patlıcanı ve meyan şerbeti'nin ardından 'patlıcan kebabı, ciğer kebabı, kıymalı (lahmacun), tırnaklı ekmek, lebeni ve yumurtalı köfte' de tescillenecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın kadim ve önemli bir kent olduğunu belirterek kentin yöresel ürünlerinden birinin de ciğer kebabı olduğunu söyledi.

Yöresel ürünlerin coğrafi işaretlerle tescillenmesi noktasında Şanlıurfa'nın potansiyelini değerlendireceklerini ifade eden Özlü, "Ciğer kebabının coğrafi işaret alması için başvuruda bulunacaklar, Türk Patent ve Marka Kurumu bunu değerlendirecek ve Şanlıurfa'ya has bir ürün olduğunu inşallah tescilleyeceğiz. Bu sayede Urfa ciğerine bir başka şehir sahip çıkmayacak." dedi.

Yarışmalar da düzenlenecek

Şanlıurfa Köfteciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Kaçak da Şanlıurfa mutfağının dünyanın en eski mutfaklarından, ciğer kebabının da bu mutfağın önemli tatlarından olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'ya gelenlerin ciğer kebabı yemeden gitmediğini anlatan Kaçak, "Ciğer kebabı kentin her noktasında rahatça bulunabilir. İnşallah ciğer kebabımız tescillenince ödüllü yarışmalar düzenleyerek, Türkiye'de ve dünyada daha çok tanıtılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Sıradaki Haber