17 °c

TDV'den 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim

KAYSERİ (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vakfın Bangladeş, Malezya, Pakistan ve Türkiye’de 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.Tutkun, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde din görevlileriyle bir araya gelerek, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.Arakan'da yaşanan zulüm nedeniyle birçok ailenin farklı ülkelere göç...

Güncel Haberi
TDV'den 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim
TDV'den 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim

KAYSERİ (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vakfın Bangladeş, Malezya, Pakistan ve Türkiye’de 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.

Tutkun, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde din görevlileriyle bir araya gelerek, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Arakan'da yaşanan zulüm nedeniyle birçok ailenin farklı ülkelere göç ettiğini belirten Tutkun, bunların çocuklarının da eğitim sıkıntısı çektiğini söyledi.

Vakıf olarak Arakanlı gençlerin eğitimini önemsediklerini vurgulayan Tutkun, "Bangladeş, Malezya, Pakistan ve Türkiye’de 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim veriyoruz. Öğrenciler örgün eğitimin yanı sıra açık öğretime de tabi tutuluyor. Ortaöğretim, lisans ve lisansüstü eğitim ve öğrenim gören öğrencilerin bütün masraflarını vakıf olarak karşılıyoruz." dedi.

Tutkun, vakıf olarak uluslararası öğrenci programları kapsamında Kur'an kurslarından hafızlık eğitimine, anaokulu eğitiminden imam hatip liselerine, yüksek lisanstan doktora öğrenimine kadar her alanda uzman nesiller yetiştirmek için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Ümmetin derdiyle dertlenen, özgüveni yüksek nesiller yetiştirmek için İstanbul, Ankara, Bursa, Konya ve Kayseri’de 6 eğitim koordinatörlüğü kurduklarını dile getiren Tutkun, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde 72 ülkeden bin 64 öğrenciye Türkiye'de eğitim imkanı sunduklarını aktardı.

Tutkun, 13 ilde 16 yüksek öğrenim öğrenci yurdunda 5 bin 676 öğrencinin kaldığını, yurtların olmadığı illerde TDV şubeleri nezaretinde öğrenci konuk evleri açıldığını ve 71 il ve ilçede, 326 öğrenci evinde 2 bin 315 öğrencinin kaldığını söyledi.

Öğrencilere eğitim ve burs yardımında da bulunduklarını belirten Tutkun, 240 binin üzerinde öğrenciye 56 milyon 545 bin lira burs ve eğitim yardımı yaptıklarını dile getirdi.

- "2016 yılında 8 büyük cami projesini tamamladık"

Ümmetin her bir ferdinin kalpleri ve gönülleri buluşturacağı birlik mekanları camiler inşa ettiklerini vurgulayan Tutkun, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar ülkemizde 3 bin 603, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yaptık. 2016 yılı içerisinde 8 büyük cami inşaatı projesini tamamladık. Belarus Minsk Camisi'ni 11 Kasım 2016'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açtık. Vakfımızın halen 5 ülkede 5 cami inşaatı, 9 ülkede de 10 cami yer tahsis ve projelendirme işlemleri olmak üzere 15 cami projesi bulunuyor. Türkiye’de 9 ilde 14 caminin inşaatı, 13 ilde ise 23 caminin proje ve yer tahsis işlemleri devam ediyor."

- "Kayseri iyilikte öncü şehirlerimizden"

Kayseri'de 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesinde konuk öğrencilere eğitim vermeye başlandığını aktaran Tutkun, Kayseri Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Uluslararası İmam Hatip Lisesi olarak olarak eğitim hayatına devam eden okulda 440 öğrencinin öğrenim gördüğünü anlattı.

Okuldan 965 öğrencinin mezun olduğunu ifade eden Tutkun, ayrıca "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" projesi kapsamında, 310 tır yardımın Bayırbucak Türkmenleri, Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlar ve Suriyeli mültecilere ulaştığını söyledi.

Tutkun, "Kayseri’den ise gıda, yiyecek, giyecek, battaniye ve temizlik maddelerinden oluşan 90 tır yardım, kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Kayseri iyilikte öncü şehirlerimizden. Kayseri'nin hayırsever insanlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Sıradaki Haber