17 °c

"Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi"

YALOVA (AA) - Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde kahramanlık gösteren kişiler yaşadıklarını anlattı.Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi. İsmail Hakkı'nın moderatör olduğu program, Kur'an-ı Kerim...

Güncel Haberi
Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi
"Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi"

YALOVA (AA) - Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde kahramanlık gösteren kişiler yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi.

İsmail Hakkı'nın moderatör olduğu program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Veysel Çelikdemir'in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisi gerçekleşti.

Programda konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 15 Temmuz gecesi görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

İmanıyla, inancıyla meydanları dolduran, göğsünü siper eden vatandaşlar olmasaydı, o geceyi belki hala aydınlık sabaha ulaşmayan karanlık bir gece olarak anacaklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Şükürler olsun ki böyle bir millete sahibiz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kalleşlik yaşanmamıştır, böyle bir kalleşliğe meydan okuyan millet de bulunmamıştır. İki çocuğumla vedalaşıp valiliğe geldiğimde, valiliğin önünde bizleri bekleyen vatandaşlarımızla göz göze geldik ve dedik ki, 'Biz bu vatanı kolay kazanmadık, kolay kurmadık. Kimseye de teslim etmeyeceğiz'. Bu kutsal vatan topraklarında binlerce, yüz binlerce şehidimiz yatıyor. 15 Temmuz gecesi şehitlerimiz de diğer şehitlerimiz gibi kahramanca mücadele ettiler. Korkusuz bir şekilde meydanlara çıktılar. Ellerinde silahları yoktu. Ellerinde bayrakları vardı, yüreğinde imanları vardı. Biz gerçekten o gece çok büyük bir felaketin eşiğinden döndük."

- "Egzozlarını tıkayıp tankları durdurduk"

Ardından tantuni ustası Danyal Şimşek 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Darbe olduğu haberinin dükkanında aldığını dile getiren Şimşek, kendilerine daha yakın olduğu için Atatürk Havalimanı'na doğru yöneldiklerini ifade etti.

Kısa sürede çok sayıda vatandaşın sokaklara çıktığını ve kimsede korku olmadığını dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Araçlarla Basın Ekspres Yolu'nu trafiğe kapattık. Bu sırada tanklar bizi geçip havaalanına gitmeye çalışıyordu. Tankların önüne geçerek onları durdurmaya çalıştık. Tanklar yavaşlayınca birisi, 'tankların egzozunu kapatılırsa duracağını' söyledi. Onun ardından herkes elinde ne varsa egzozu tıkamaya başladı. Sopa, ayakkabı, pet şişe ne bulursa tıkamaya çalıştık. 3-4 dakika sonra da tank durdu. Ardından tankın kapağı kendiliğinden açıldı. İçeriden dumanlar çıkmaya başladı.Egzoz tıkanınca duman içeri gitmiş. O kadar hırslıydık ki tankın üzerine çıkıp, askerlerden istiyorduk. 20 yaşlarında çocukları görünce acıdık. Diğer insanların da saldırmalarını önledik.

- "Tank ateşiyle vuruldum"

Darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaralan Yusuf Ak ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Darbe girişimini evde öğrendim. Daha sonra eşimden helallik alıp, iki çocuğumu da öperek dışarı çıktım. İlk önce kuzenlerimle Maltepe parti teşkilatına gittik. Buradan da Boğaziçi Köprüsü’ne 14 kişi bir araçta geçtik. Yolda bir tankı durdurarak teslim aldık. Sonra da bu tankı polisimize teslim ettik. Sonradan yine köprüye doğru hareket ettik. Burada çok büyük bir kalabalık vardı. Helikopterden ateş ediliyordu. Köprüden sniperlerin ateş ettiklerini gördük. Yanımdakiler vuruldu. Sabaha kadar oradaydık. Tank ateşiyle de ben vuruldum. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Hastanede 2 gün sonra gözümü açtığımda köprüyü aldık mı, reisimiz nasıl diye sordum."

FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için Genelkurmay Başkanlığı'na giren ve kolundan yaralanarak gazi olan Abdullah İrgin de o gece yaşadıklarını anlattı.

Programı Yalova Cumhuriyet Başsavcı Yıldırım Özgür, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da takip etti.

Sıradaki Haber