17 °c

Tecrübesiz, etrafındakilerin şeyine gelmiş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanları arasında yaşanan döviz kuru tartışması giderek tırmanıyor. Ertem'in iddialarına yanıt veren Gedikli, "Arkadaşımız biraz tecrübesiz. Etrafındaki insanların da biraz şeyine gelmiş" dedi.

Güncel Haberi
Tecrübesiz, etrafındakilerin şeyine gelmiş!
Tecrübesiz, etrafındakilerin şeyine gelmiş!

Döviz kuru ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanları Cemil Ertem ve Bülent Gedikli arasında yaşanan tartışma sürerken Gedikli'den gerilimi tırmandıracak bir açıklama geldi. 

Cemil Ertem'e yönelik olarak "Arkadaşımız biraz tecrübesiz. Etrafındaki insanların da biraz şeyine gelmiş" diyen Bülent Gedikli, sözlerinin devamında "Gazete haberlerinden okumuş olabilir, tam konuyu değerlendirdiğini de düşünmüyorum" ifadesini kullandı. 

MERKEZ BANKASINA İRADE VERMELİYİZ DEMİŞTİ

Gedikli, geçen hafta sosyal medya hesabında Merkez Bankası'na (TCMB) kurlara müdahale çağrısında bulunarak, "Bizde kurların daha aşağı gitmesi riskli çünkü ihracatı zora sokar şirketlerin karlılığı düşer bu da istihdam sorununu doğurur. Merkez Bankası elindeki araçları kullanarak kurlara müdahil olmalıdır" demişti. Diğer başdanışman Cemil Ertem ise Reuters'a yaptığı değerlendirmede, "Dalgalı kur rejimi uyguladığımız için kur seviyesine düşük ve bu seviye tehlikeli demek yanlış. Reel sektör, bankalar, TCMB, siyaset herkes düşük faiz istiyor, ancak bizim isteğimiz dışında bir de piyasa gerçeği var. TCMB piyasa gerçeğini bizden ayrı olarak yönetmesi gereken tek kurum, TCMB'ye bu yönetme hakkını ve iradesini vermemiz gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullanmıştı.

GAZETEDEN OKUMUŞ OLABİLİR

Habertürk canlı yayınında konuşan Gedikli, Ertem'in sözleri hakkında şunları söyledi: 

"Arkadaşımız biraz tecrübesiz. Etrafındaki insanların da biraz şeyine gelmiş, öyle anlıyorum veya gazete haberlerinden okumuş olabilir, tam konuyu değerlendirdiğini de düşünmüyorum. Yaptığı açıklama da onu gösteriyor. Biz burada bir kur seviyesi söylemiyoruz. İkinci nokta şudur, siyasiler her zaman Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapar, çünkü MB, kanun gereği hükümet hedefleriyle uyumlu çalışmak zorunda. Öyle bir şey söylemiş ki sanki MB ayrı bir cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti yanında başka bir cumhuriyetten bahsediyormuşuz gibi bir yaklaşım var. Ben bunu zaten doğru bulmuyorum ve yıllardan beri kavgasını verdiğimiz konu."

Sıradaki Haber