17 °c

TES-İŞ Genel Başkanı Şahin:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin, "Artık '15 Temmuz öncesi, 15 Temmuz sonrası' diye milat kabul ettiğimiz bir tarih belirledik." dedi. Kahramanmaraş'taki sendika üyeleri ve iş verenlerle Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Salonunda bir araya gelen Şahin, burada yaptığı konuşmada...

Güncel Haberi
TES-İŞ Genel Başkanı Şahin:
TES-İŞ Genel Başkanı Şahin:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin, "Artık '15 Temmuz öncesi, 15 Temmuz sonrası' diye milat kabul ettiğimiz bir tarih belirledik." dedi.

Kahramanmaraş'taki sendika üyeleri ve iş verenlerle Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Salonunda bir araya gelen Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, devlete ve güvenlik güçlerine sıkıntılardan bir an önce kurtulması için başarı diledi.

15 Temmuz darbe girişiminin amacının iktidar olmak değil, Türkiye'de iç savaş çıkarmak olduğuna işaret eden Şahin, "Artık '15 Temmuz öncesi, 15 Temmuz sonrası' diye milat kabul ettiğimiz bir tarih belirledik. Eğer 15 Temmuz'da yapılanların karşısında durmamış olsaydık, bugün bu toplantıda hiç birimiz olmayabilirdik. Çünkü yapılmak istenen iktidarı ele geçirmek, iktidar olmak, Başbakan, Cumhurbaşkanı olmak değildi." dedi.

Darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı, 16 Temmuz sabahına uyanan insanların ülkede iç savaşla karşılaşmış olacağını belirten Şahin, "Artık birbirimizle mücadele eden, birbirimizle uğraşan konuma gelmiş olacaktık. Bunların arkasında farklı güçlerin, farklı ülkelerin olduğunu, farklı örgütlerin olduğunu hepimiz değerlendirebiliyoruz. Biz Ankara'da bu işi yaşarken, sabaha kadar kendi uçaklarımızın bizim üzerimize bomba atışını, kendi tanklarımızın vatandaşların üzerinden geçmesini Ankara'da ve İstanbul'da maalesef yaşadık." ifadelerini kullandı.

Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın yoluyla "sokağa çıkın" çağrısı üzerine, herkes demokrasiye sahip çıkmak, ülkesine sahip çıkmak adına ölümü pahasına tankların önüne yattığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin bütünüyle temizlenmesi gerektiğine yürekten inandıklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi, o uçaklardan atılan bombalar veya ses hızı aştığında her birini bomba zannettiğimiz o tesirli atışların altında kaldık. Buna göğüs gerildi. Çok şükür ülkemiz bu badireyi o şekilde atlatmış oldu. Bitti mi? Bitmedi. Öyle bir noktaya gelmiş ki tüm kamu kurum ve kuruluşları hatta özel sektörde maddi manevi katkı sağlamış konumuna gelen bir sürü holdinglerle karşılaştık. Bunların mutlaka temizlenmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz. Ancak, bu işi yaparken suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı birbirinden ayırt edebilmek elbetteki zor. Şu süreçte zor ama buna çok daha itina, azami gayret gösterilirse zannediyorum daha az sıkıntılı süreç işleterek bu işin içinden çıkmış oluruz. Kurunun yanında yaşın da yanmaması, haksızlığa uğrayanların sayısının çoğalmaması bu işin daha rahat çözülmesini sağlayacaktır."

DSİ 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu ise Türkiye'nin daha gelişmiş bir ülke olması için hep birlikte, memur işçi ayrımı yapmadan çalıştıklarını söyledi.

Sıradaki Haber