17 °c

Tokat'ta milli piyade tüfeği MPT-76 tanıtıldı

TOKAT (AA) - Tokat'ta, Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen ve "G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik" olarak tanımlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 tanıtıldı.Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakçıoğlu, bir oteldeki programda, Milli Piyade Tüfeği MPT-76 hakkında bilgiler verdi.Milli...

Güncel Haberi
Tokat'ta milli piyade tüfeği MPT-76 tanıtıldı
Tokat'ta milli piyade tüfeği MPT-76 tanıtıldı

TOKAT (AA) - Tokat'ta, Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen ve "G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik" olarak tanımlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 tanıtıldı.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakçıoğlu, bir oteldeki programda, Milli Piyade Tüfeği MPT-76 hakkında bilgiler verdi.

Milli Piyade Tüfeği MPT-76'yı Türk mühendis ve işçilerinin yaptığını anlatan Ocakçıoğlu, "Türk mühendisi ve işçisinin yaptığı ilk silah. O yüzden milli piyade tüfeği diyoruz. Şu anda askerimi̇zi̇n eli̇nde bulunan demode olan G3'ün yerini alacak silahımızdır. Şu anda 550 tane yapılmış vaziyette. Fabrikamızda hazır bekliyor. Bir komisyon tarafından fabrikamızda test edilmektedir. Bizim testimizden geçti. Silahımızda şu ana kadar sıkıntı çıkmadı. Çıkmayacaktır. Eminiz." dedi.

Milli Piyade Tüfeği MPT-76'nın 2017 yılında teslim edilebilmesinin planlanacağını belirten Ocakçıoğlu, silah için 18 bin 500 siparişin hazır olduğunu kaydetti.

Ocakçıoğlu, bu sipariş için yılbaşından itibaren üretime başlayacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Fabrikamızın Milli Piyade Tüfeği MPT-76'yı üretme kapasitesi 20 bin. Fabrika yönetimi olarak genel müdürlüğümüze bir rapor hazırladık. 5 milyon avro maliyetle tezgah ve işçi alımı gibi ihtiyaçlarımızın giderilmesi halinde üretimimizi yılda 75 bine çıkaracağız. Bu silahımızı askerimizin tamamına vereceğiz. Silahımızı 42 testten geçiriyoruz. Silahımızın menzili 600 metre. Silahımızın 4 kilo 250 gram ağırlığı var."

Sıradaki Haber