17 °c

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelinde kar yağışının sürdüğünü, belediye ekiplerinin 250 iş makinesi ve 750 personel ile şehir merkezi ve mahallelerde çalışmalarını devam ettirdiğini bildirdi.Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde kar mücadelesi...

Güncel Haberi
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelinde kar yağışının sürdüğünü, belediye ekiplerinin 250 iş makinesi ve 750 personel ile şehir merkezi ve mahallelerde çalışmalarını devam ettirdiğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'da dün gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına başlandığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Günün ilk saatleriyle çalışmalara hız verilirken, bugün saat 11.00 itibariyle il genelinde yaklaşık 275 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Bu saat itibariyle il genelinde kar yağışı devam ederken, belediye ekipleri 250 iş makinesi ve 750 personel ile gerek şehir merkezi ve gerekse mahallelerde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor."

- "Hasta ve cenaze işlemlerine öncelikle müdahale etmeye devam ediyoruz"

Gümrükçüoğlu, meteorolojiden alınan bilgilere göre, kar yağışının öğleden sonra şiddetini arttırarak devam edeceğini de vurgulayarak, ''16 Şubat’ı, 17 Şubat'a bağlayan gece yarısı kar yağışının şiddeti azalırken, yarın öğle saatlerine kadar yağış bu şekilde devam edecek. 17 Şubat öğle saatlerinden sonra kar yağışının sona ereceği tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.

Devletin kurumlarının görev başında olduğunu aktaran Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Lütfen özel araçlarımızı kullanmamaya, kullanmak durumunda olursak kar lastiği ya da zincir olmadan trafiğe çıkmamaya özen gösterelim. Kar lastiği ya da zincir kullanmadığı için yolda kalan araçlar çalışmalarımızı olumsuz şekilde etkiliyor. Ayrıca hasta, yaşlı ve çocukların evlerinden çıkmamalarını özellikle rica ediyorum. İlimizin neresinde olursa olsun hasta ve cenaze işlemlerine öncelikle müdahale etmeye devam ediyoruz."

Sıradaki Haber