17 °c

"TrakyaKAriyer" projesi

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajansın öncülüğünde, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansörlüğünde hazırlanan TrakyaKAriyer projesi ile üniversitelerde kariyer hizmeti verilerek, öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerinin kolaylaştırılmasının amaçlandığını söyledi. TrakyaKAriyer projesi, Namık Kemal Üniversitesinde...

Güncel Haberi
TrakyaKAriyer projesi
"TrakyaKAriyer" projesi

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajansın öncülüğünde, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansörlüğünde hazırlanan TrakyaKAriyer projesi ile üniversitelerde kariyer hizmeti verilerek, öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerinin kolaylaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

TrakyaKAriyer projesi, Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, projenin Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ı kapsadığını belirtti.

Proje ile üniversitelerde kariyer hizmeti verilerek öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerini kolaylaştırmanın ve bu çerçevede 4 bin gence istihdam sağlanmasının hedeflendiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli ile Kariyer Hizmetleri Verilmesine Yönelik Teknik Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilen proje, 12 milyon liralık bir bütçeyle hazırlandı. Türkiye'de ilk defa uygulanan, çok büyük anlam ifade eden bir proje. Kalkınma Ajansı tarafından tüm Türkiye'de olduğu gibi Trakya'da da üniversite-sanayi iş birliği içinde üniversitedeki öğrencilerin sanayiyle buluşmasını sağlıyoruz. Bu projeyle gençlerimizin okuldan sonra istihdam edilmesini amaçlıyoruz.

Projemiz Türkiye ve Avrupa finansmanıyla hazırlandı. Trakya Kariyer Merkezinin önemi şu; Üniversite ve sanayiciyi bir platformda buluşturan ve bunu 3 ilde yapan bir model yok. 3 ilin kalitesini, potansiyelini aynı çatı altında toplayalım ve Trakya'da okuyan öğrenciler Edirne'de de iş bulabilsin, Kırklareli'de de iş bulabilsin, Tekirdağ'da da iş bulabilsin istedik. Her üniversitede kariyer merkezi kurulmasını, buralara uzmanların atanmasını sağladık."

Toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.





Sıradaki Haber