17 °c

Trump'a hareket çekmişti! İşte cezası

ABD Başkanı Trump'ın konvoyunun yanından bisikletiyle geçerken el hareketi çeken kadın işten kovuldu. 50 yaşındaki kadın işinden olmasına rağmen pişman olmadığını söyledi.

Güncel Haberi
Trumpa hareket çekmişti! İşte cezası
Trump'a hareket çekmişti! İşte cezası

ABD'de yaşayan 50 yaşındaki Juli Briskman, 28 Ekim'de ABD Başkanı Donald Trump'ın konvoyu geçtiği sırada, konvoya el işareti yaparken çekilen fotoğrafını sosyal medya hesaplarına paylaştığı için işten atıldı. 

Fotoğraf, sosyal medyada popüler olmuştu.

Fotoğraftaki bisikletli kadın olduğu belirtilen  Braskman, fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasından sonra, Akima LLC'deki işverenleri tarafından kovulduğunu savundu.

Şirket, BBC'nin açıklama taleplerine yanıt vermedi.

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA ÇEKİLMİŞTİ

Briskman, Huffington Post'a yaptığı açıklamada, insan kaynakları bölümüne fotoğraftakinin kendisinin olduğunu söylemesinden bir gün sonra şirketin görüşme yapmak istediğini anlattı.

Toplantıda Briskman'a fotoğrafların şirketin sosyal medya politikasına uymadığı için silinmesi gerektiği aktarıldı.

Ancak Briskman, şirket yönetimine fotoğrafın mesai saatleri sırasında çekilmediğini ve sosyal medya hesaplarında şirketten bahsedilmediği belirtti.

Birksman ayırca erkek bir çalışanın da başka bir olayda 'saldırgan' olarak nitelenen bir paylaşımı yapıp silmesine rağmen işini koruduğunu vurguladı.

DAHA İYİYİM

Briskman, işini kaybetmesine karşın  yaptığından pişman olmadığını söyledi ve "Bazı yönlerden her zamankinden daha iyiyim. Ülkemizin şu andaki hali nedeniyle kızgınım. Şaşkınım. Bu, benim bir şeyler söyleme fırsatımdı" dedi.

Sıradaki Haber