17 °c

Trump'ın danışmalarından gündemi sarsacak savaş teklifi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmalarında gündeme bomba gibi düşecek teklif geldi. Kuzey Kore sorununu kökten çözmeyi hedeflemek amacıyla Trump'a savaş başlatma önerisi geldi.

Güncel Haberi
Trumpın danışmalarından gündemi sarsacak savaş  teklifi!
Trump'ın danışmalarından gündemi sarsacak savaş teklifi!

Kuzey Kore ve ABD arasında sular durulmuyor. Kuzey Kore'nin nükleer silah yapılanması sorunu gittikçe büyüyor. Son olarak Kuzey Koren' ' ABD isterse savaşa gireriz' sözü gerilimi daha da tırmandırdı.  Konu ile ilgili son sıcak gelişme ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanlarından geldi. Trump'ın danışmanları Kore Yarımadası'ndaki sorunu çözmek için bazı tedbirleri önerdi.

Olası adımlar arasında Kuzey Kore'nin nükleer güç kulübüne dahil edilmesi de var.

AP'nin haberine göre, Beyaz Saray'daki kaynaklar, Trump'a sunulan teklifler arasında Kuzey Kore'ye karşı savaşın başlatılması ve Pyongyang hükümetini devirme planı olduğunu da söyledi.

Sonuçta, önceki idarelerin politikasını sürdürme ve Kuzey Kore'ye baskıyı artırma kararı alındı.

İki ülke yaptırımların artırılmasını talep ediyor.

ABD'nin temel amacının Kuzey Kore'yi tamamen nükleer silahlardan arınması olduğu kaydedilirken bunun için Çin ve Rusya'nın sürece dahil edilmesi bekleniyor.

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olan bu iki ülke, Kuzey Kore'nin yeni nükleer deneme gerçekleştirmesi durumunda yaptırımların artırılmasını talep ediyor.

Kaynak: Haberler.com

Sıradaki Haber