17 °c

Trump'tan Erdoğan'a işbirliği mesajı!

Trump referandum sonuçları açıklandıktan sonra tebrik için Cumhurbaşkanını aramıştı. İkilinin arasında geçen konuşmanın detayı ise belli oldu. Trump, Erdoğan'a "Beraber yapacağımız önemli işler var." dedi

Güncel Haberi
Trumptan Erdoğana işbirliği mesajı!
Trump'tan Erdoğan'a işbirliği mesajı!

Referandumun sonucunun 'Evet' çıkması üzerine ABD Başkanı Trump Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanı tebrik için aradı. Tebrik konuşmasının detayları belli oldu. Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Beraber yapacağımız önemli işler var." dediği belirtildi.

"Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti"

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesinde, ABD'nin Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarına Türkiye'nin desteği için teşekkür etti ve "Rejimin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız." dedi.

"Suriye, Irak ve PKK konusunda iş birliği içinde olacağız"

Görüşmenin devamında Trump'ın "Suriye, Irak ve PKK konusunda iş birliği içinde olacağız. Beraber yapacağımız önemli işler var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'de konvansiyonel silahlarla çok daha fazla insanın öldürüldüğünü hatırlatması üzerine Trump, buna katıldığını belirterek, özellikle varil bombaları konusunu dile getirdi.

Sıradaki Haber