17 °c

TSK'nın en iyileri Eren için Giresun'da!

Trabzon Maçka'da şehit olan Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün şehit eden katilleri bulmak için TSK'nın en özel 2 tabur askeri Giresun'a gönderildi.

Güncel Haberi
TSKnın en iyileri Eren için Giresunda!
TSK'nın en iyileri Eren için Giresun'da!

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit edilmesi ardından ormanlık alandan kaçak terörist grubu etkisiz hale getirmek için başlatılan geniş  kapsamlı operasyon sürüyor.  Bölgeye intikal eden Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekipleri de teröristlerin peşine düştü.

Karış karış arıyorlar

Yapılan çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine bölgeye Ankara’dan Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) ekipleri gönderildi. Bölgede güvenlik güçleri dağlık ve ormanlık alanda kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için sarp ve ormanlık alanda zor şartlarda araziyi karış karış tararken, sabah saatlerine ilçeye intikal eden 2 taburdan oluşan 2 timlik profesyonel ekip de çevrede PKK’lı terörist grubu etkisiz hale getirmek için çalışmalarına başladı.

Karadeniz'de ilk defa

Karadeniz bölgesinde ilk defa operasyonel olarak faaliyet göstereceği öne sürülen JÖPER ve JÖAK timlerinin silahlı saldırı sonrası kaçan ve sayıları 3 olduğu değerlendirilen terörist grubu etkisiz hale getirmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber