17 °c

TÜBİTAK uzmanının oğlu ellerini kaybetti

Proje deneyinde meydana gelen patlama hakkında konuşan TÜBİTAK uzmanı Tuncay Özışık, "Roketin kalkışları bitmişti. Küçük bir fırlatma denemesi yapacaktık. Ancak biz hazırlanırken patlama oldu. Oğlum ameliyat oldu.Ellerinde organ kayıpları var" dedi.

Güncel Haberi
TÜBİTAK uzmanının oğlu ellerini kaybetti
TÜBİTAK uzmanının oğlu ellerini kaybetti

TÜBİTAK uzmanı Tuncay Özışık, Antalya’daki evlerinde meydana gelen kazayı Hürriyet’e anlattı. Tuncay Özışık, 17 yaşındaki oğlu Altuğ’un ellerini ve bir gözünü kaybetmesine, eşi ve kendisinin yaralanmasına neden patlamayla ilgili şöyle konuştu:

“Oğlum, amatör olarak Gözlem Şenliği’ni destekliyordu. Bu kapsamda iki yıldır gönüllü olarak roket çalışmaları yapıyordu. Patlama onun hazırlığı sırasında oldu.

ROKET YAPMAK KENDİ İLGİ ALANIYDI

Öğrenci çalışmasının tatsız sonucu oldu. Daha önce yüzlerce kez aynı deneyi yapmıştık. Roketin kalkışları bitmişti. Perşembe şenlik başlıyor. Şenlikte ters bir şey olmasın diye küçük bir fırlatma denemesi yapacaktık. Bizim orada bir dere yatağı var. Oraya gitmek üzere balkonda kartuşları hazırlarken patlama oldu. Roketlerin itici malzemeleri yasal olarak kimyasal ürün satan dükkânlarda bulunabilen şeyler. Farklı malzemeler, basınçlı sıcak altında...

Olay, bizim kontrolümüz dışında oldu. Bu bir öğrenci projesiydi. Benim uzmanlık alanım roketler değil. Ben astrofizikçiyim. Teleskoplarla astronomi çalışıyorum. Oğluma atölye kısmında yalnızca yardımcı oluyordum. Roket yapmak kendi ilgi alanıydı. Atölye çalışmaları da gönüllülük esasına dayanıyor.”

HEDEFLERE DEVAM
Özışık oğlunun sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: “Bende ufak birkaç dikişlik çizikler vardı. Altuğ’un ameliyatı bitti. Şu an yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok. Konuşuyor. Ellerinde organ kayıpları var. Plastik cerrahiyle ilgili olması muhtemel kimi müdahalelerden sonra onun hastanede çıkması 15-20 günü bulacak. Ama bilinci yerinde. Vücudunda kırık çıkık yok.”

Özışık, oğlunun hedeflerini devam ettireceklerini söyledi: “Altuğ, seneye üniversite eğitimi için Bilkent Elektrik Elektronik Bölümü’nü hedefliyordu. Çok başarılı bir çocuk. Çok değişik projeleri vardı. Aklı yerinde, konuşuyor. Kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Sıradaki Haber