17 °c

Tunceli'deki terör operasyonu

DENİZLİ (AA) - Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar'ın naaşı, memleketi Denizli'de toprağa verildi.Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar'ın naaşı, Denizli Çardak Havalimanı'nda askeri törenle karşılandı.Şehidin babası Murat Acar, annesi Ayşe Acar, kardeşi Mehmet Acar...

Güncel Haberi
Tunceli'deki terör operasyonu
Tunceli'deki terör operasyonu

DENİZLİ (AA) - Tunceli'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar'ın naaşı, memleketi Denizli'de toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar'ın naaşı, Denizli Çardak Havalimanı'nda askeri törenle karşılandı.

Şehidin babası Murat Acar, annesi Ayşe Acar, kardeşi Mehmet Acar, yakınları, Denizli Vali Yardımcıları İsmail Soykan ve Celalettin Cantürk, askeri ve sivil yetkililer katıldığı törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, uçaktan indirilerek cenaze aracına konuldu.

Karayolu ile şehir merkezine getirilen şehit Acar'ın cenazesi, Pamukkale ilçesine bağlı Pelitlibağ'daki baba evine getirilerek ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Duanın ardından Delikliçınar Yeni Cami'ye getirilen Acar'ın naaşı, Denizli Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca'nın kıldırdığı namazın ardından Asri Mezarlık Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze töreninde, şehidin ailesi ve yakınları, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, il protokolü, askerler ve vatandaşlar yer aldı.

- Oğlundan sonra torunlarını şehit verdiler

Oğulları Süleyman Acar'ı 1999'da Osmaniye'de vatani görevi sırasında şehit veren Burhan ve Ayşe Acar, bu kez torunları Burhan Acar'ın şehit acısını yaşadı. Burhan Acar'ın, şehit Süleyman Acar'ın yeğeni olduğu bildirildi.

Tunceli'de Aliboğazı mevkisinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile teröristler arasında dün çatışma çıkmış, Jandarma Uzman Çavuş Yakup Özel ve Burhan Acar ağır yaralanmıştı. Helikopterle Elazığ'a sevk edilen Özel ve Acar, tedavi gördükleri Fırat Üniversitesi Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Sıradaki Haber