17 °c

Tunus'ta "Finans Limanı" projesi

TUNUS (AA) - Tunus'un kuzeyindeki Aryana ilinde, yaklaşık 3 milyar dolara mal olacak "Tunus Finans Limanı" projesinin çalışmalarına başlandı.Tunus Körfezi'ne uzanan El-Husyan bölgesinde, ülkenin mega projesi olarak bilinen 500 hektarlık alanda yapılması planlanan "Tunus Finans Limanı" projesinin çalışmalarının, Başbakan Yusuf eş-Şahin ve bazı bakanların katılımıyla...

Güncel Haberi
Tunus'ta Finans Limanı projesi
Tunus'ta "Finans Limanı" projesi

TUNUS (AA) - Tunus'un kuzeyindeki Aryana ilinde, yaklaşık 3 milyar dolara mal olacak "Tunus Finans Limanı" projesinin çalışmalarına başlandı.

Tunus Körfezi'ne uzanan El-Husyan bölgesinde, ülkenin mega projesi olarak bilinen 500 hektarlık alanda yapılması planlanan "Tunus Finans Limanı" projesinin çalışmalarının, Başbakan Yusuf eş-Şahin ve bazı bakanların katılımıyla düzenlenen tören ile başladığı duyuruldu.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, bu devasa projenin, iki gün sonra düzenlenmesi planlanan "Uluslararası Yatırım Konferansı" öncesi tüm yatırımcılar için olumlu bir mesaj niteliği taşıdığını ifade ederek, "Tunus, sahip olduğu rekabet gücü sayesinde seçkin bir yatırım rotası olacak. Ülke adına küresel ölçekte bir yatırım haritası hazırlamak için çalışıyoruz." dedi.

"Tunis Bay Project Company" tarafından denetlenecek liman projesini, Bahreynli "Gulf Financial House"un finanse edeceği belirtildi.

Finans, yatırım ve hizmet sektöründe önde gelen markalara ev sahipliği yapacağı bildirilen liman projesinin, bankacılık, yatırım ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra ticaret şirketleri, sigorta, reasürans ve İslami sigortacılık (tekafül) ile uluslararası döviz değişim merkezlerini kapsayacağı kaydedildi.

Finans limanında ayrıca ticaret üniversitesi, ticaret kompleksi, beş yıldızlı oteller, 850 yattan fazla kapasiteli 30 hektarlık bir marina ile uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapabilecek 82 hektarlık bir golf sahasının yanı sıra özel bir üniversite, hastane, 35 katlı bir kulenin yer alacağı belirtildi.

Son yıllarda ülke ekonomisini olumsuz etkileyen terör olayları ile istikrar ve güven eksikliğinin yaşandığı ülkede, ekonomik, sosyal ve sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi kapsamında 29-30 Kasım tarihlerinde Uluslararası Yatırım Konferansı Tunisia 2020'nin düzenlenmesi planlanıyor. Konferansa, Tunus'taki ekonomik kalkınma ve yatırım projeleriyle ilgilenen çok sayıda yerli ve yabancı şirketin katılması öngörülüyor.

Sıradaki Haber