17 °c

Türk profesörden Almanya'da canlı yayında ameliyat

İSTANBUL (AA) - Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik'in, Almanya'da düzenlenen "Obezite Günleri 2016" kapsamında canlı yayında metabolik cerrahi ameliyatı yaptığı bildirildi. Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfından yapılan açıklamaya göre, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen "Obezite Günleri 2016" toplantısına...

Güncel Haberi
Türk profesörden Almanya'da canlı yayında ameliyat
Türk profesörden Almanya'da canlı yayında ameliyat

İSTANBUL (AA) - Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik'in, Almanya'da düzenlenen "Obezite Günleri 2016" kapsamında canlı yayında metabolik cerrahi ameliyatı yaptığı bildirildi.

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfından yapılan açıklamaya göre, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik, Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen "Obezite Günleri 2016" toplantısına davet edildi.

Çelik, dünyanın birçok ülkesinden katılım gösteren meslektaşlarının huzurunda, daha önce mide ameliyatı olmuş ancak tekrar kilo almaya başladığı için düzeltme ameliyatına ihtiyaç duyan bir hastaya canlı yayında başarılı bir metabolik cerrahi ameliyatı uyguladı.

Prof. Dr. Çelik, ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, tüp mide ameliyatı olan bazı hastaların bir süre sonra verdikleri kiloları tekrar aldıklarına dikkati çekti. Bu açıdan metabolik cerrahi operasyonlarının önemli olduğunu aktaran Çelik, şu bilgileri verdi:

"Tüp mide ameliyatı uygulanan hastalar kısa vadede fazla kilolarını vererek başarıya ulaşıyor olsa da ilerleyen dönemlerde tekrar kilo almaya başlayabiliyorlar. Hastalar kısa sürede fazla kilolarının büyük bir kısmını verirlerken, genellikle ameliyatın 3. yılından itibaren verilen kiloların bir kısmı geri alınıyor. Metabolik cerrahi operasyonları ile bu durumun önüne geçilebilmektedir."

Çelik, tüp mide ameliyatlarında ince bağırsağa herhangi bir müdahale olmazken, metabolik cerrahi ameliyatlarında ince bağırsağa da müdahale edildiğini ifade etti.

Açlık ve tokluk hislerini dengeleyen hormonların büyük bir bölümünün ince bağırsağın son kısmından salgılandığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"İnce bağırsağa dokunmadan yapılan tüp mide ameliyatlarında sonuç maalesef ilerleyen dönemlerde hüsran olabiliyor. Türkiye'de bu alanda bin 200'ün üzerinde metabolik cerrahi ameliyatı gerçekleştirdim ve tamamına yakını başarıyla sonuçlandı. Bu alandaki bilgi ve birikimlerimizi her alanda aktarmayı en önemli görevimiz olarak biliriz."


Sıradaki Haber