17 °c

Türkiye Diyanet Vakfı heyeti Gazze'de

GAZZE (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti Gazze Şeridi'nde İsrail'in son saldırılarında yıkılan ve Türkiye'nin yeniden imarını üstlendiği camilerde incelemelerde bulundu.TDV İnşaat ve Teknik Hizmetler Müdürü Zeynel Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından yeniden imarı yürütülen Gazze'deki 9 camide son teknik kontrolleri yaptıklarını...

Güncel Haberi
Türkiye Diyanet Vakfı heyeti Gazze'de
Türkiye Diyanet Vakfı heyeti Gazze'de

GAZZE (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti Gazze Şeridi'nde İsrail'in son saldırılarında yıkılan ve Türkiye'nin yeniden imarını üstlendiği camilerde incelemelerde bulundu.

TDV İnşaat ve Teknik Hizmetler Müdürü Zeynel Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından yeniden imarı yürütülen Gazze'deki 9 camide son teknik kontrolleri yaptıklarını belirtti.

Camilerin yakında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katılımıyla açılacağını ifade eden Arslan, "İki sene evvel Gazze'ye geldiğimizde bu camiler bombardımanlar sonucu yerle bir olmuştu. O zaman çok hüzünlenmiştik. Bugün bu manzarayı gördüğümüz için çok sevinçliyiz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail'in son saldırılarında yıkılan Gazze'deki 9 caminin yeniden imarı çalışmalarına Eylül 2015'te başlandığını bildirmişti.

Filistin Vakıflar Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail'in 2014'teki saldırılarında Gazze'deki 64 cami tamamen yıkılırken 150'si de kısmen tahrip olmuştu.

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarda 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüştü.



Sıradaki Haber