17 °c

'Türkiye kimseyle ekonomik savaştan yana değil'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Kalın, "Türkiye kimseyle ekonomik savaştan yana değil" dedi.

Güncel Haberi
Türkiye kimseyle ekonomik savaştan yana değil
'Türkiye kimseyle ekonomik savaştan yana değil'

İbrahim Kalın, Türkiye'nin dünya ekonomisine bağlı olmaya devam edeceğini bildirdi. 

ABD menşeli bazı ürünlere vergi oranlarının yüzde 100 artırıldığını hatırlatan Kalın, "Bu tepkiyi de gayet vatandaşlarımızın da sahiplendiğini görüyoruz. Türkiye, hiç kimseyle ekonomik savaştan yana değildir. Ancak kendisine yöneltilen bir saldırı söz konusu olduğunda milletiyle, iş dünyasıyla, odalarıyla bunu geri püskürtecektir" dedi.

'TÜRK EKONOMİSİNİN DAHA DA GÜÇLENECEĞİNİ ÖNGÖRÜYORUZ'

"İlgili bütün kurumlarımızın bundan sonra da uygulayacağı tedbirlerle Türk ekonomisindeki bu normalleşmenin daha da güçleneceğini öngörüyoruz" ifadesini kullanan Kalın, sözlerine şöyle devam etti: 

"Siyasi istikrar dediğiniz zaman, güvenlik konusu bizim için çok önemli. Ulusal güvenlik sorunlarına verdiği tepkilere Türkiye, bundan sonra devam edecektir. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, bu ulusal tetkiklere karşı biz etkin politikamızı devam edeceğiz."

'ERDOĞAN BUGÜN MERKEL'LE, YARIN MACRON'LA GÖRÜŞECEK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel'le, yarın da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la görüşeceğini duyuran Kalın, görüşme taleplerinin karşı taraftan geldiğini ifade etti.

'BÖYLE BİR YOLA GİDERLERSE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILIR'

Kalın, Türkiye ile ABD arasında yaşanan F-35 gerilimine ilişkin olarak da şunları kaydetti: 

"Sayın Trump'ın imzaladığı bu madde, büyük bir paketin içinde yer alan bir madde. Şu anda somut bir karşılığı yok, bizim pilotlarımızın eğitimi orada devam ediyor. Şunun altını çizmekte fayda var. Türkiye, sadece F-35 müşterisi değildir. O projenin bir ortağıdır. Şu ana kadar üzerine düşen sorumluluklar çerçevesinde ödemelerini yapmıştır. Eğer böyle bir yola giderlerse hukuki süreç başlatılır. Umarım iş o noktaya gelmez. "

Sıradaki Haber