17 °c

Türkiye'nin göğsünü kabartan adam!

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metre finalinde mücadele eden milli atlet Ramil Guliyev, 20.09'luk derecesiyle dünya şampiyonu oldu.

Güncel Haberi
Türkiyenin göğsünü kabartan adam!
Türkiye'nin göğsünü kabartan adam!

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen şampiyonanın 7. gününde, erkekler 200 metre finali yapıldı.  Fenerbahçe'nin sporcusu Ramil Guliyev, 20.09'luk derecesiyle Türkiye'ye erkekler 200 metrede ilk altın madalyasını kazandırarak tarihe geçti.

Bolt da burda olsun isterdim

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Guliyev, bu başarıyı elde edebileceğine sene boyunca inandığını dile getirdi. Atletizmde dünya şampiyonluğunun en büyük isteği olduğunu vurgulayan Guliyev, "Benim için çok inanılmaz bir yarışma oldu. Bunu başarabileceğime sene boyunca inanmıştım. Bundan sonra inşallah olimpiyatta madalya gelir. Usain Bolt burada olsun isterdim ama olmadı. Sıra bizde, inşallah daha iyi olur. Azerbaycan bayrağıyla tur atma isteğim vardı. Ben bunu yaptım. Yarış çok zor geçti. Bütün sporcular çok hazırdı. Yarışta kim kuvvetliyse o kazandı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı da kutladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya şampiyonu Guliyev'i kutladı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya Atletizm Şampiyonası erkekler 200 metrede altın madalya kazanarak hepimizi gururlandıran Ramil Guliyev'i gönülden tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.  

Aziz Yıldırım göz yaşlarını tutamadı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ramil Guliyev'in Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre erkeklerde şampiyon olmasının ardından FB TV'de yaptığı konuşmada gözyaşlarına hakim olamadı. ​Yıldırım, "Böyle bir çocuğumuzun dünya şampiyonu olmasından dolayı çok mutluyum. İnşallah diğer sporcularımız da bunu başarırlar" diye konuştu.

Sıradaki Haber