17 °c

Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi belli oldu

Türkiye, bir süre önce alınan Hollanda ile ilişkilerin normalleştirmesi kararı uyarınca Hollanda'ya büyükelçi atadı. Şaban Dişli, Türkiye'nin yeni Lahey Büyükelçisi oldu.

Güncel Haberi
Türkiyenin Hollanda Büyükelçisi belli oldu
Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi belli oldu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik olarak mutabık kalındığı üzere karşılıklı atanan büyükelçilerin bugün açıklandığı belirtilerek "Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Şaban Dişli Lahey Büyükelçimiz olarak atanmıştır. Hollanda Dışişleri Bakanının Ekim ayının ilk haftasında ülkemize yapması planlanan resmi ziyaret, ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki müteakip adımı oluşturacaktır. Memnuniyet verici bu gelişmelerin, Hollanda'yla 400 yılı aşan köklü ilişkilerimize ve AB üyelik müzakere sürecimize olumlu yansımasını temenni ediyoruz" denildi. 

HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANI TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEK

Türkiye ve Hollanda bir süre önce diplomatik ilişkilerin normale döndürülmesi kararını almıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 31 Ağustos'ta Hollanda Dışişleri Bakanı Stefan Blok ile Viyana'da görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada "Hollandalı mevkidaşım Stef Blok ile Viyana'da görüştük. İlişkilerimizi normalleştirme kararımız çerçevesinde Büyükelçilerimizi en kısa sürede atamaya karar verdik. Ayrıca mevkidaşım Blok, Ekim ayı başında ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecek" açıklamasını yapmıştı.

DİŞLİ, ‘ERDOĞAN'I DAHA FAZLA YIPRATMAMAK İÇİN' AK PARTİ'DEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Lahey Büyükelçiliği'ne atanan Şaban Dişli, daha önce AK Parti Sakarya Milletvekilliği, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı görevlerini yürütmüş, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden 17 Ekim 2017'de istifa etmişti. Dişli, istifa açıklamasında "Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim" ifadelerini kullanmıştı.

Şaban Dişli'nin kardeşi eski Tümgeneral Mehmet Dişli, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ‘çatı' davasının tutuklu sanıkları arasında bulunuyor.

 

Sıradaki Haber