17 °c

Türkiye'ye karşı yeni terör grubu!

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD içinde yeni bir askeri grup kuruldu. Yeni terör grubu, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı ve küstahça ifadeler kullandı.

Güncel Haberi
Türkiyeye karşı yeni terör grubu!
Türkiye'ye karşı yeni terör grubu!

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri bünyesinde “Devrimci Kuvvetler” adında yeni bir askeri grup kuruldu. Amerika’nın Sesi'nin haberine göre, Suriye’nin Şehba bölgesinde kurulan grubun amacı, “bölgede güvenlik ve istikrarı korumak” olarak tanımlandı.

Tören bile yaptılar

Terör örgütü, "Osmanlı kolonicilerini ülkeden atacaklarının sözünü veriyor" ifadeleriyle Türkiye'ye tehditler savruldu. Grubun komutanlarından Hesam Hidro, grubun kuruluşunun açıklandığı törende yaptığı konuşmada Türkiye’yi tehdit etti:

Küstah ifadeler

“ Özellikle son bir kaç ayda kuzey Halep’teki köylerimizin birçoğunu Türk güçleri bombaladı ve hala da saldırılarını devam ettiriyorlar. İsyancı güçler, Suriye halkına, ellerindeki tüm imkanlarla terör saldırılarına karşı Suriye’yi savunacaklarının ve Osmanlı kolonicilerini ülkeden atacaklarının sözünü veriyor. Canlarını feda eden kahramanlarımızın intikamını alacağız, huzur içinde yatsınlar. Çok yaşa demokratik Suriye.”

Sıradaki Haber