17 °c

Uçak firmasından açıklama! Seferler durduruluyor!

Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel hava yolu şirketi olan Borajet Havayolları SBK Holding'in bünyesine geçiyor. Firmanın yaptığı açıklamaya göre uçuşlara bir süre ara verildi.

Güncel Haberi
Uçak firmasından açıklama! Seferler durduruluyor!
Uçak firmasından açıklama! Seferler durduruluyor!

Ünlü havayolu firmasından şok karar... Borajet, ani bir kararla seferlerini durduracağını açıkladı. 

Aralık ayında SBK Holding tarafından satın alınan Borajet'in seferlerine bugün ara verildiği açıklandı. Yüklü miktarda borcu bulunduğu iddia edilen Borajet yeni uçuşlar için hazırlanıyor.

Bir süre önce el değiştiren Borajet bugünden itibaren seferlerine ara veriyor. Borajet aralık ayında SBK Holding tarafından satın alınmıştı.


Borajet'ten yapılan açıklama şöyle:

"Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olan Borajet Havayolları SBK Holding bünyesine

devredilmesinin ardından dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürmektedir. Borajet Havayolları yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kalması sebebiyle oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesi uzun süre alacağından dolayı, müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir" denildi.

Müşteriler bilgi almak için telefonlara sarıldı

Gelişme sonrası müşteriler şirketinden internet sitesinde yer alan telefondan çağrı merkezi görevlilerine ulaşamadıklarını belirtiyor. 

Firmadan yapılan açıklamaya göre ise satışı yapılan 30 bin kadar biletle ilgili mağduriyet oluşmaması için THY ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada müşterilerin bu biletleri THY uçuşlarında kullanılabileceği kaydedildi. 

BoraJet uçuşlarının üçüncü havalimanının açılışına kadar yapılmayacağı tahmin ediliyor. 

Ocak ayında devri yapılan Borajet'in yüklü miktarda borcunun bulunduğu iddia ediliyor. 

Bu arada SBK Holding'in şirketin eski sabihi Yalçın Ayaslı'ya dava açtığı, icra takibi başlattığı öğrenildi.

Personel çıkarımına gidiliyor

irketin 500-550 civarında personelinin bulunduğu, çalışanların yarıya yakınının işten çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu personelin önemli bir bölümü pilot ve hosteslerden oluşuyor.

BoraJet Teknik AŞ şirketinin ise faaliyetini sürdüreceği öğrenildi.

Şirketin 500-550 civarında personelinin bulunduğu, çalışanların yarıya yakınının işten çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu personelin önemli bir bölümü pilot ve hosteslerden oluşuyor.

BoraJet Teknik AŞ şirketinin ise faaliyetini sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: Dinçer GÖKÇE - hurriyet.com.tr

Sıradaki Haber