17 °c

Uğur Mumcu bu evde yaşamıştı! Çalındı

Suikasta kurban giden gazeteci Uğur Mumcu'nun Ankara'da yaşadığı evin girişinde bulunan 'Uğur Mumcu bu evde yaşamıştır' yazılı pirinç alaşımı tabela çalındı.

Güncel Haberi
Uğur Mumcu bu evde yaşamıştı! Çalındı
Uğur Mumcu bu evde yaşamıştı! Çalındı

İsyan ettiren hızrsızlık olayını Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu twitter hesabından duyurdu.  

Ankara'da 24 Ocak 1993’te öldürülen araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun adını taşıyan sokaktaki apartmanların pirinç alaşımı tabelaları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Hürriyet'in haberine göre, geçen hafta yaşanan olayda, Mumcu’nun yaşadığı evin bulunduğu apartmana asılı “Uğur Mumcu bu evde yaşamıştır” yazılı pirinç alaşımı tabelanın da çalındığı ortaya çıktı.

25 YIL ÖNCE ASILMIŞTI

Olayı, Mumcu’nun kızı Özge Mumcu Aybars, önceki gün Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Olayla ilgili art arda iki tweet atan Aybars, “Kapının önünden ‘Uğur Mumcu bu evde yaşamıştır’ yazan, 25 yıl önce asılan pirinç plaket çalınmış” dedi.

İkinci tweet’te ise Aybars, “Sokaktaki tüm apartmanlardaki pirinç yazılar vs. çalınmış” diyerek hırsızlığın Uğur Mumcu tabelasıyla sınırlı olmadığı duyurusunu yaptı.

TEPKİ YAĞDI

Yaşananlara, Twitter’dan tepki yağdı. Aybars’ın tweet’lerinin altına yorum yazanlar, “Üzülmeyin lütfen. Unutmadık, unutmayacağız”, “Yüreklerde yazan, ‘Uğur Mumcu sonsuza kadar yaşayacaktır’ yazısını çalamayacaklarından, pirinç plaketlerle idare ediyorlar” diye tepki gösterdi.

Sıradaki Haber