17 °c

Usta oyuncu Bülent Kayabaş ebediyete uğurlandı!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Bülent Kayabaş geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kayabaş, düzenlenen cenaze törenin ardından dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Güncel Haberi
Usta oyuncu Bülent Kayabaş  ebediyete uğurlandı!
Usta oyuncu Bülent Kayabaş ebediyete uğurlandı!

19 Nisan'da uzun süredir tedavi gördüğü kalın bağırsak kanseri hastalığı sonucu gelişen multi organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Usta sinema oyuncusu Bülent Kayabaş için bugün tören düzenlendi.

Bülent Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 09.50 sıralarında Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ne getirildi.Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen veda töreninin ardından Kayabaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Teşvikiye Camii'ne getirildi. Usta oyuncunun naaşı cenaze arabasına konduğu sırada sinema ve tiyatro oyuncusu Ali Poyrazoğlu'nun gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

 Törene ünlü sanatçının eşi Selma Kepekli Kayabaş, oğlu Ümit Kayabaş ile eski eşi oyuncu Nur Sürer başta olmak üzere sevenleri ve sanatçı dostları katıldı. 

"Türk tiyatrosuna ve sinemasına başsağlığı diliyorum"
Bülent Kayabaş'ın Türk sineması ve tiyatrosu için çok önemli bir isim olduğunu dile getiren Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, "Benim çok değerli bir abimdi. Uzun zamandan beri hastalıkla boğuşuyordu. Çok üzgünüm. Hepimizin kalbinde çok derin sevgi bırakarak göçtü gitti.Sevenlerine, Türk tiyatrosuna ve sinemasına başsağlığı diliyorum" diye konuştu. 

Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek
Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki tören saat 10.30'da başlayacak. Ardından Teşvikiye Camii'nde cuma namazına müteakip kılınacak namazın ardından Bülent Kayabaş, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Bülent Kayabaş kimdir?

Bülent Kayabaş, 25 Ağustos 1945 tarihinde Eskişehir'de doğdu.

1961 yılında Eskişehir Belediye Tiyatrosu'nda profesyonel olarak tiyatro oyunculuğuna başlayan Kayabaş, birçok tiyatro oyununda, televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de rol aldı. Seslendirme de yapan ünlü sanatçı, Winnie The Pooh'yu 14 yıl seslendirdi.

2000 yılında yapımcılığını ve yönetmenliğini Derviş Zaim'in üstlendiği "Filler ve Çimen" filminde Ali Sürmeli, Sanem Çelik, Haluk Bilginer ve Uğur Polat'la beraber oynayan Kayabaş, 2010 yılında Haldun Dormen'in, Cevat Fehmi Başkut'un 'Buzlar Çözülmeden' adlı romanından müzikal bir tarzda oyunlaştırdığı 'Bir Kış Masalı' adlı oyununda dayer aldı.

Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi ancak kısa sürede boşandı. 2007 yılında ise 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile Turgutreis'te evlenmişti.

Sıradaki Haber